Striden om seriesegern lever: ”Känns som en förlust”

FC Mellerud hade segern som i en liten ask i söndagens hemmamatch mot serietvåan FC Lidköping United. Med 32 sekunder kvar kvitterade gästerna till 2-2 i en het seriefinal där mycket stod på spel.

Om Mellerud hade vunnit söndagens hemmamatch, hade seriesegern varit klar. Men med 32 sekunder kvar av matchen fick Lidköping tillbaka hoppet om ett SFL-kval. Unga Oscar Norlin lyckades få in bollen bakom en av matchens giganter, Melleruds keeper Mathias Karlsson. Han var tillsammans med Lidköpings dito, Anton Larsson, planbäst.

Uniteds Anton Larsson var, tillsammans med Melleruds keeper Mathias Karlsson, matchens stora lirare med många viktiga räddningar. Foto: Marcus Ek

Matchen inleddes i hög fart från båda lagen, som visste att första målet skulle bli viktigt. Men det dröjde till den 14:e matchminuten innan Melleruds Ali Al-Habobi spräckte nollan. Chanser hade däremot inte saknats. En stolpträff av Melleruds lagkapten Simon Schullström och ett ribbskott av United, hade kunnat förändra matchbilden.
Men Alis mål öppnade upp dörrarna på vid gavel och bara två minuter senare stod det 2-1 till hemmalaget som också hade velat ha 3-1 någon minut senare.

En boll som målvakten Anton lyckades hålla kvar på mållinjen, ansågs innanför av hemmalaget. Heta känslor svallade upp och det märktes att det var en seriefinal. Men domartrion skötte situationen proffsigt och höll matchen på en hög nivå genom alla 40 minuter.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt vann den viktiga matchen – Solberg spikade igen

Andra halvlek

Andra halvlek inleddes lugnare och det var två försvarsinriktade lag som inte ville bjuda på något. Det skulle dröja tills 19:28 innan ett mål kom, för United. Karlsson i Melleruds mål räddade första chansen från United, men unga Norlin stötte in bollen, som något turligt styrdes in i mål.
Vi håller det bra, kanske skapar för lite, men defensivt håller vi oss bra. Vi har ett bra utgångsläge inför sista matchen mot Vara, så vi måste verkligen vinna sista. Inget att tänka på, sa Melleruds lagkapten och målskytt Simon Schullström efter matchen.

Melleruds huvudansvarige Valon Gashi, var dock mer besviken efter matchen.
Det känns som en förlust ändå, just nu. Jag var inte orolig, men nu när vi inte förlorade känns det fördel oss ändå, men det blir ingen enkel bortamatch.

Nu lever division 1 Norra Götaland in i sista omgången nästa helg. Då möter United serietrean Afghanska FC medans Mellerud ställs mot Vara SK ett dygn senare.

Matchfakta:

Division 1 Norra Götaland
Fc Mellerud – FC Lidköping United 2-2 (2-1)
Målskyttar:
14:41 Ali Al-Habobi
15:08 Simon Schullström Jansson
16:18 Elias Lindell
39:28 Oscar Norlin

LÄS GÄRNA: Berisha matchhjälte – Örebro bröt den negativa sviten

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img