ÖSK har säkrat kontraktet – siktet nu inställt på slutspel: ”Stolt och tacksam”

Inledningen av säsongen var oroande för Örebro SK Futsal. Man var till och med nere på jumboplatsen i tabellen när det var som värst.

Ett tränarbyte gjorde susen och sedan dess har laget radat upp poäng, och målet har hela tiden varit att säkra minst en femteplats. En femteplats som innebär en plats i nästa års nationella SFL-serie.

Poängen i lördagens match borta mot Norrköping innebär att det kontraktet nu är säkrat, och tränaren Fredrik Holmquist, eller Honken som han kallas, kan nu pusta ut.

– Jag är stolt över att få jobba för klubben som jag älskar över allt annat. Jag har varit ÖSK:are sedan jag var liten, sen om det är fotbollen eller futsalen är skit samma. Jag är stolt och tacksam för det här, men jag är inte nöjd. Det är sällan jag blir det, så vi får fokusera på nästa mål nu.

LÄS OCKSÅ: Örebro FC ett vinnande lag igen – efter seger mot succélaget

Nästa mål är för fjolårssemifinalisterna är en plats i slutspelet. Någonting som i princip är säkrat. Man har med två omgångar kvar sex poäng ned till femteplacerade Hammarby, och har hela 23 mål bättre målskillnad. Det ska alltså otroligt mycket till om ÖSK ska missa årets slutspel.

Men ”Honken” vågar inte ta ut någonting i förskott.

– Nej absolut inte, det är två matcher kvar. Vi har Bajen borta nästa vecka så vi ska göra vårt jobb där. Och det är väl lite det som är skönt nu, att spelarna har gjort ett väldigt bra jobb, nu ska vi slappna av och ställa om huvudet på nästa grej.

I nästa match ställs man mot just Hammarby, och det på bortaplan. Poäng där och en plats i kvartsfinalen är säkrad.

LÄS ÄVEN: Torslanda chockades av IFK Uddevallas försvarsspel

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img