Torslanda chockade av IFK:s taktik: ”Vi var inte med på det”

Torslanda har en riktigt bra säsong bakom sig i SFL Södra och ligger helt välförtjänt på en av de fyra slutspelsplatserna. Under lördagen spelade de seriespelets tredje sista omgång, och det var en så kallad sexpoängsmatch.

Tabelltrean Torslanda ställdes mot tabelltvåan IFK Uddevalla. Förutsättningarna var klara. Seger för hemmalaget Torslanda och man skulle passera sin motståndare. Förlust och avståndet skulle bli hela fem poäng.

IFK Uddevalla gick segrande ur striden, men det var precis så jämnt, tajt och hetsigt som det ska vara i en sådan viktig match. Slutresultatet skrevs till 1-3.

– Vi var ju långt ifrån chanslösa i den här matchen, men vi var inte riktigt med på att de skulle falla tillbaka som de gjorde, säger Torslandas tränare Fredrik Augustin till Bohusläningen.

En matchplan som gick i lås för IFK Uddevalla. Någonting som Torslanda inte riktigt var beredda på.

I den första halvleken fick man se ett Torslanda utan sin bästa målskytt Andreas Jernarp. Han satt på bänken under de första 20 minuterna. Men när den andra halvleken sattes igång kom han in. Då var Torslandas jakt på en kvittering igång.

– Vi visste att han bara skulle klara en halvlek och valde att spara honom till den andra.

Mikael Alfredsson, matchcoach i IFK Uddevalla, var avstängd och satt på läktaren. Han var naturligtvis lättad att Jernarp inte kunde hota Uddevalla under hela matchen.

– De var bra i dag och han är deras bäste, en komplett spelare. Hans skada är otur för dem, tur för oss.

Segern för IFK Uddevalla innebär att de är klart för sitt fjärde raka slutspel.

– Trots att vi inte presterar på topp så vinner vi. Det känns bra, avslutar Alfredsson.