Målvakten tar över Legiecs tränarroll i Malmö: ”Vi ska klara det här”

Nyligen stod det klart att landslagsspelaren, och tillika Malmö Citys stora namn, Kristian Legiec lämnar laget. Han ansluter med två omgångar kvar till slutspelsklara IFK Uddevalla och är spelklar redan till lagets match mot Borås under söndagen.

I Malmö Citys läger har saker och ting varit lite oklara sedan det tunga tappet. Legiec var förutom lagets i särklass bästa målskytt också spelande tränare. En roll som nu lagets målvakt, Robin Armandt, tar över, skriver Skånesport.

Malmö är redan nu klart för kvalet där man ska försöka hålla sig kvar. Lyckas man med det är man en del av nästa års nationella SFL-serie.

– Ja, Gud. Det är oerhört betydelsefullt och vi ska klara det. Ett tag var det lite kaos, men nu är vi fast beslutna att göra en bra avsluting och klara kvalet, säger Robin Armandt till Skånesport.

LÄS MER: Han blir förbundskapten för Sveriges damlandslag

Säsongen har varit upp och ned. Inledningen var svag, sedan toppades formen och man slog såväl IFK Uddevalla som Torslanda. Senast föll man hemma mot Blåvitt.

– Att vi kan spela ut och vinna mot topplagen Torslanda och IFK Uddevalla och sedan förlora mot lag som vi inte ska förlora mot är frustrerande. Men truppen är i stort sett intakt, vi har god tändning och vet redan nu att vi kommer att kvala. Vi kan varken åka ut direkt eller ta oss upp till femteplatsen oavsett hur det går i de två matcherna som återstår. Därför kan man säga att vi har dem att förbereda oss med inför kvalet.

Armandt hoppas på bra träningar och fullt fokus inför kvalet.

– Vi har haft bra samtal och all credd till spelare som Ken Legiec och Oscar Jägare, 14 respektive 16 år, som alltid är på plats.

LÄS OCKSÅ: Nacka Juniors till sitt första slutspel – efter seger mot Djurgården

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img