Så ser damlandslagets 2018 ut – i april spelas första landskampen

Under fredagen offentliggjorde det svenska fotbollsförbundet vem som blir förbundskapten för det nystartade damlandslaget. Valet föll på Norrköping-tränaren Mufad Bajraktarevic, eller ”Muffe” som han kallas.

– Det har pågått diskussioner en längre tid om när och hur vi ska starta ett damlandslag. När Uefa beslutade att starta ett Europamästerskap för damer kände vi att det är rätt läge att vara med från början och då började vi titta på det mera i detalj, sa Per Broberg som är utvecklingsansvarig för futsal hos SvFF till förbundets sajt då.

– Vi hoppas ju att landslaget kan bli ett lok för damfutsal generellt, så kan man väl säga. Den erfarenheten har vi ju också från herrsidan att det blir lite skjuts framåt bland spelare och föreningar när man har landslagsspel att sträva mot, avslutade Broberg.

LÄS MER: De får chansen i SFL Norras SFL-camp

Och fullt ös blir det. I augusti börjar kvalet mot 2019 års EM-turnering där fyra nationer kommer att delta. Innan dess finns en hel del inplanerat. Så här ser planen ut för de svenska damernas 2018, där fler läger/matcher kan tillkomma efterhand.

  • 1-2 april, Tjeckien hemma
  • 14-19 juli, Läger + Finland borta (Helsingfors)
  • 21-26 aug, EM-kval, preliminary round
  • 11-16 sep, EM-kval, main round
  • 14-17 feb 2019, EM-slutspel (4 lag)

LÄS OCKSÅ: Nu börjar resan mot EM för damlandslaget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img