Självklarhet att släppa Legiec till Uddevalla: ”Det ville vi inte sätta stopp för”

Kristian Legiecs övergång från Malmö City till IFK Uddevalla slog ned som en bomb i svensk futsal. Malmö, som har ett viktigt kval för att hålla sig kvar i SFL att ladda för, tappar därmed sin i särklass bästa målskytt.

Men det var aldrig några tvivel om att man i Malmö-lägret skulle försöka stoppa den här övergången. Det berättar Malmö City-ledaren Mats Javerud för Skånesport.

– När han blev erbjuden chansen i IFK Uddevalla berättade Kristian att han såg det som en unik chans att spela om SM-guldet i vad som förmodligen blir hans sista säsong i futsalen. Det ville vi inte sätta stopp för.

MER I ÄMNET: Målvakten tar över rollen som tränare i Malmö

För Malmös del återstår det nu två omgångar i SFL. Först borta mot Skoftebyn under söndagen, innan man avslutar seriespelet hemma mot nedflyttningsklara Skövde. Det man nu har att spela om är huruvida man hamnar på en sjätteplats eller en sjundeplats. Kval kommer det att bli.

LÄS OCKSÅ: Han blir svensk futsals första förbundskapten för damlandslaget

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img