Legiec låg bakom det mesta i IFK:s seger: ”Det blev många hockeyassist idag”

IFK Uddevalla fick en tuff start i bortamötet med Borås AIK. Henrik Svedberg kunde från en helt fristående position framför Marcus Gerd i gästernas mål enkelt göra 1-0. När Ricky Lundberg sedan gjorde 2-0 såg det tungt ut.

Men Uddevalla gnetade på, och kunde tack vare en rad fina individuella prestationer vända och gå in i halvtidsvila med en 3-2-ledning. I den andra halvleken fortsatte laget att imponera och kunde till slut vinna med 7-5. Stjärnspelaren Kristian Legiec gjorde debut för sitt IFK mot Borås, och han var nöjd efter slutsignal.

– Det kändes bra. Det var en hetsig match där man redan från start märkte att det var topplagen som möttes. Men samtidigt känner vi att vi är bra, och det är ett riktigt bra lag jag kommit till. Jag känner många av dem från landslaget, så det är bara att komma in det mer och mer.

– Vi hade några goa passningar till varandra, och man vet att man känner varandra sedan tidigare och då fungerar det. Jag är bra på att anpassa mig, men de andra spelarna är riktigt bra och kan spela futsal så det passar mig bra.

LÄS OCKSÅ: Blåvitt hade det tufft mot Skövde

Matchen var hans första uppträdande i IFK Uddevalla-tröjan, och det syntes att det kommer att bli en viktig kugge i jakten på guldet. Han var delaktig i väldigt mycket i segern mot Borås.

– Ja, det blev många hockeyassist idag. Min insats var helt okej. Jag brukar göra mål, men det gjorde jag inte idag. Men vi vann, och jag kände själv att jag spelade bra. Defensiven behöver vi dock bättra på inför fortsättningen. När de spelade fem mot fyra var vi inte riktigt med, men det är bara att jobba med det på träning, säger Legiec som också menar på att segern var ett riktigt styrkebesked:

– Det är klart, och även att kunna vända från 2-0 är starkt.

Fem spelare saknades i laguppställningen i matchen mot Borås, och kommer de tillbaka kommer de att göra laget än starkare, menar Legiec.

– Precis, det är lite defensiva spelare som gör mycket nytta, säger han.

Hur långt kan ni gå?

– Jag tror att vi kan gå hela vägen. Men man får ta en match i taget.

Rätt kul att spela futsal nu eller?

– Ja, klart det är kul. Annars hade jag väl inte kommit hit, säger han och ler stort.

LÄS MER: Falcao körde över serieledaren Örebro FC

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img