Rutin avgjorde för IFK Göteborg

Under söndagen ställdes seriejumbon Skövde mot ett IFK Göteborg som ville säkra sin slutspelsplats, hemma i nationalarenan. Hemmalaget har tidigare visat sig vara ett riktigt svårt motstånd på hemmaplan, där man bland annat spelade 7-7 mot Uddevalla.

Första halvlek skulle visa sig vara en tillknäppt historia, där ingen av lagen hittade nät. Istället blev den sista delen av matchen en riktig nervös avslutning, där matchen står och väger.

LÄS ÄVEN: Fortsatt förlustsvit för Norrköping

IFK Göteborg visar dock på rutin, där både Kristoffer Melin och Nicklas Asp kliver fram och sätter var sin balja. Bilos Yonakhir, leadre i Skövde säger följande om matchen:

– Jag tycker vi gör ett bra jobb matchen igenom, speciellt försvarsmässigt. Göteborg är de som styr större delen av matchen, där man lyckas avgöra under matchens sista två minuter. Det var nog orken som tröt för oss, de hade mer gubbar att gå runt på.

Segern för IFK Göteborg innebär också att man säkrat slutspelsplatsen, vilket gör att de endast spelar om placering i sista matchen mot Borås på hemmaplan.