KFUM vände och vann i derbyt – Norrköping nere på nedflyttningsplats

SFL Norra är numera ett getingbo där seriens jumbo har chansen på avancemang till en fortsättning i futsalens finrum. Falcao som inför dagen var jumbo besegrade tidigare under dagen serieledarna Örebro FC, och petade ner KFUM Linköping till den platsen.

Med den vetenskapen tog Linköping emot Norrköping FK som också hade 14 poäng.

Norrköping skapar en farlig chans direkt på en frispark där Slaven Novoselac försöker brösta in bollen till intet. Norrköping försöker att föra spelet ot ett kompakt Linköping som gör det svårt för gästerna. Deras man mot man press gör det jobbigt, men de får till slut utdelning för sitt tålamod när Roxström inleder målskyttet efter ett fint samarbete med Sijaric.

Linköping får till några avslut och spelet blir av böljande karaktär. De jobbar sig in i matchen också och premunerar på de offensiva planhalvan under en period. Norrköping tar en timeout för att ta sig ur den dåliga perioden, vilket ger resultat när Hamzic utökar ledningen. Garcia gör en replik kort därefter.

Med 3,30 kvar till paus utnyttjar Norrköping en omställning där Siaric tar emot bollen, förlänger den ut till Hamzic som gör sitt andra mål för dagen. Linköping kan reducera med 47 sekunder till paus.

LÄS ÄVEN: FC Diaspora klart för SFL-kval

Norrköping rivstartar första halvlek med ett anfall som leder till mål efter åtta sekunder. Hemmalaget försöker med en replik, och äter sig in i matchen och en reducering kommer till slut.

Norrköping tvingas tar en time out men får därefter se ett piggt Linköping som pressar de med flera chanser. Björk kan kvittera med knappt nio minuter kvar av matchen. Linköping fortsätter att skapa press och publiken är inte helt nöjda med domare Gerxhalius beslut vid ångra tillfällen. Linköping och Garcia tar ledningen välförtjänt.

Norrköping är lite för heta och drar på sig en långstraff som Oliveira missar. Norrköping in en joker för att jaga kvittering, men har svårt at få utdelning. Linköping kan hålla ut och vinna.

Matchfakta

SFL Norra

KFUM Linköping – Norrköping FK 5-4 (2-3)

Målskyttar, Linköping: Matheus Garcia 2, Blend Ali Osman, Karl-Anton Pettersson, Jakob Björk,

Målskyttar, Norrköping: Johan Roxström, Sanel Hamzic 2, Slaven Novoselac,

MISSA INTE: Se höjdpunkterna från när Nacka säkrade slutspelsplats

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img