Nervkittlande match slutade i Strängnäsfavör – kvalplatsen säkrad

Matchen som länge såg ut att spelas på lördagen blev till slut flyttad till söndag. Matchen i fråga är givetvis den mellan IFK Nyköping och Strängnäs, där tre otroligt viktiga poäng stod på spel för bortalaget.

Skulle Strängnäs vinna och Söder spela oavgjort eller förlora mot IFK Aspudden-Tellus skulle man knipa kvalplatsen till SFL.

Matchen börjar tungt för Strängnäs, efter att Nyköping gjort mål redan i första minuten. Efter det skulle matchen stå och väga en stund, då matchen givetvis hade stor betydelse. Strängnäs skulle dock ta sig ordentligt i kragen och gå upp i ledning till 3-2, innan Nyköping reducerar.

LÄS ÄVEN: Hoppet lever för Bajen

I halvlek är resultatet 3-4 och det är otroligt jämnt. Nyköping får rejäl uppförsbacke efter att ha släppt in femman. Man försöker reducera, men sätter inte sina chanser och får ytterligare ett mål i baken. Strängnäs matar på och fokuset är inte på topp hos hemmalaget, vilket gör att man gör en del misstag som bortalaget utnyttjar. Nyköpings tränare Jeremias Varas kommenterar:

– I andra halvlek slarvar vi mycket och chansar, vilket gör att Strängnäs fick mer yta. Vi rullade runt på vårt manskap, medan motståndarna gick på färre spelare.

Matchen slutar tillslut 11-4 till Strängnäs favör, ett resultat som också tog upp dem i toppen av tabellen. Däremot behövdes fortfarande ett resultat till deras favör för att kunna bärga seriesegern.

Robin Rosenstam, ledare i Strängnäs:

– Det känns fantastiskt skönt. Bilresan hem var ångestdrabbad när vi fick reda på att Söder ledde med 5-2 i halvtid. Jag skall dock vara helt ärlig och erkänna att jag hela tiden haft tilltro till att Aspudden skulle ta poäng. Vi är otroligt stolta över resan vi gjort, att nu kröna detta med en kvalplats till SFL känns fantastiskt.

Vidare berättar han att man inte är nöjda, utan vill göra allt i sin makt för att kvala sig upp till SFL.

Strängnäs kvalificerar sig alltså för kval, efter att man vunnit borta mot Nyköping och IFK Aspudden-Tellus vunnit borta mot Söder. Detta gör att Strängnäs är seriesegrare, IFK Aspudden-Tellus tvåa och Söder Futsal trea.

Matchfakta

Division 1 Södra Svealand

IFK Nyköping – Strängnäs FC 4-11 (3-4)

Målskyttar, Nyköping: Fahad Nuur, Mustaf Shaer, Yacin Omar, Benjamin Moradimansour

Målskyttar, Strängnäs: Adnan Cirak 4, Semir Hasarevic 2, Henok Berhane, Alexander Johansson, Peyman Alkoyun, Muzafer Arpacik, Alexander Pihlmark

MISSA INTE: Söndagskrönikan om avsparksvarianter

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img