Ivarsson slog till med ett hattrick för Vetlanda när seriesegern säkrades

Vetlanda United hade inför matchen förutsättningar att knipa förstaplatsen i divisionen, vilket också skulle betyda en direktplats till kvartsfinal. 100 personer hade hittat till hallen och gjorde vad de kunde för att heja fram hemmalaget.

Svärtinge hade inför matchen en fin form, med två vinster och två oavgjorda de fyra senaste matcherna och gav också nerv till matchen. Vetlanda var påtagligt medvetna om matchens betydelse och det skulle också påverka matchbilden.

Jannike Kjellberg i Vetlandamålet skulle få stå för flertalet fina parader, i en match där många lägen byttes mellan lagen. Efter att matchen stått och vägt vid 2-2 drar Vetlanda ifrån till 4-2 och flertalet åskådare i hallen trodde säkerligen att serievinsten var säkrad. Då skulle Svärtinge visa på att det aldrig är kört och att futsal är en sport det går snabbt i.

Efter att ha kämpat sig ikapp till 4-4 får man dessvärre stå åt sidan för Vetlanda som gör vinstmålet med 18 sekunder kvar av matchen. Petronella Ivarsson skjuter bollen, som räddas av målvakt Alexandra Edson. Däremot drar hon bollen bakåt och domaren, som står placerad i linje med mållinjen bedömer att bollen är inne. Stor besvikelse givetvis för bortalaget, men samtidigt stor glädje för hemmalaget.

LÄS ÄVEN: Lindahl fortsatt obesegrade

Detta medför att Vetlanda är klara för kvartsfinal, trots två omgångar kvar. Efter futsalsäsongens slut väntar också Champions League i Beach Soccer, vilket gör att man gärna förlänger säsongen så länge som möjligt.

– Tjejerna är grymt målinriktade och jobbar stenhårt för att vara i eliten i två sporter. Det ställer krav på organisationen och allt runtomkring. Målsättningen var att gå längre än förra året, då vi gick till åttondelsfinal och förlorade knappt. Nu är vi i kvartsfinal. Det är vinna eller försvinna som gäller härifrån. Jag är grymt stolt över tjejernas prestation hittills, säger Patrick ”Putte” Blomström som är ordförande i Vetlanda United till Futsalmagasinet i en kommentar.

Matchfakta

RFL Östra Götaland

Vetlanda United – Svärtinge SK 5-4 (3-2)

Målskyttar, Vetlanda: Petronella Ivarsson 3, Julia Karlsson 2

Målskyttar, Svärtinge: Lovisa Johansson 2, Emma Lind, Filippa Sjögren

MISSA INTE: Det där med norska avsparksvarianter…

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img