Lindahl nollade Avesta – klart för nytt slutspel

Under lördagen vann Lindahl FF mot Sätra SK med 4-3 i seriefinalen i RFL Norra Svealand. På söndagseftermiddagen var de tillbaka på planen igen, denna gång i Täby Racketcenter och med Avesta AIK som motståndare.

Stjärnduon Annika Kukkonen och Katrin Schmildt fick ledigt till matchen och Lindahl som i övrigt hade en tunn trupp gick in med matchplanen att dra ifrån tidigt vilket de också gör efter att ha gjort tre mål inom loppet av två minuter.

I övrigt är det hemmalaget som försöker styra spelet mot ett kompakt Alvesta som satsar på kontringar vilket de också lyckas med stundtals, utan mål.

I andra halvlek lyfter Alvesta upp positionerna vilket öppnar upp ytorna för de skickliga tjejerna i Lindahl vilket också gör att siffrorna rinner iväg till 13-0.

LÄS ÄVEN: KFUM Linköping vann det livsvikta östgötaderbyt

Segern i sig betyder att Lindahl är klara för slutspel, något som tränaren Benjamin Namini är nöjd med. Han säger att det har varit en tuff kamp med Sätra SK om seriesegern. Han berömmer Sätra och tycker att de är för bra för att inte vara med i ett slutspel.

Nu väntar en avslutande match nästa helg mot Norrby SK innan slutspelet drar igång. Namini igen:

– Nu satsar vi på att finslipa slutspelsformen uppe i dalarna mot Norrby om en vecka. Sen ska det bli ruggigt spännande med ett nytt slutspel där vi ska göra allt i vår makt för att få lyfta pokalen ännu en gång, avslutar han.

Matchfakta

RFL Norra Svealand

Lindahl FF – Avesta AIK 13-0(6-0)

Målskyttar, Lindahl: Malin Elsilä Engdahl 3, Fia Grönborg 3, Ellen Gibson 3, Frida Thilén 2, Ida Hedstad, Moa Ingebretsen

LÄS ÄVEN: Tobias Granberg sågar fair play-avsparkar

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img