Lorcas syrliga passning: ”Hur skall jag motivera dem?!”

De flesta trodde nog att Falcao skulle hålla till i de nedre regionerna av tabellen inför säsongen, efter att bland annat tappat ett par spelare till Hammarby. Inledningsvis var också det fallet. Få trodde nog att Falcao inför sista omgången skulle ligga före Norrköping, som innehar jumboplatsen. Falcao kan alltså vid seger undvika omedelbar nedgradering, och ha chansen att kvala sig kvar.

– Säsongen började väl inte på det bästa sett. Hela truppen lämnade, i stort sett. Jag valde att stanna då jag litar på Albert (Krasniqi) samt tränar damlaget. Med tanke på att vi har tagit in en helt ny trupp som är nya inom futsal så tycker jag att vi har gjort det bra, säger lagkapten Luciano Lorca till Futsalmagasinet.

Tillsammans med målvakten Tolga Ayranci utger han en viktig stomme som har många timmar futsal bakom sig, bland annat med tränaren Albert Krasniqi.

– Falcao har alltid stått för spelarutveckling och det är det vi fortsatt med. Jag har själv presterat okej. Det har varit en del skador, men de nya spelarna känner sig trygga och ser upp till mig och Tolga som varit i föreningen en längre tid. Vi har en del kunskap.

Lorca är som bekant tränare för Falcaos damlag, som varit framgångsrikt. Hade det inte varit för en viss Benjamin Namini och hans Lindahl hade säkerligen Falcao stått i en final.

– Det ser dock ut att bli mitt sista år som spelare och tränare. Jag är väldigt passionerad som tränare och har tydliga regler om hur jag vill att mitt lag skall fungera. Jag tror på utveckling och har därför endast tagit in en ny spelare i år.

LÄS ÄVEN: Inför viktiga mötet – båda lagens målvakter skadade

Varför har då Falcaos damlag blivit såpass slagkraftiga även i år kan man fråga sig.

– Som lag tycker jag att vi är kompletta. Jag har tagit in vissa saker som saknades förra året, det är en målvaktstränare och lagledare. Mina damer vinner återigen sin serie för andra året i rad och slog nyligen målrekord.

Vidare passar han på att skicka en känga till upplägget med serien, och vissa lag som deltar men hoppar av efter ett par matcher.

– Det är svårt att motivera mina spelare med tanke på att lag hoppar ur serien, samt lag som avbokar i sista sekund när de inte får spelare. Vi spelar liksom en serie som innehåller tre lag?! Hur skall man motivera och ställa krav på ett lag då?

Falcaos damer fortsätter att slåss för ett guld, medan Falcaos herrar slåss för sin överlevnad. Två fighter som Lorca är högst delaktig i.

– Vi krigar på, både dam och herr. Det ser ut som att detta blir ett sista år för mig inom futsal. Drömmen skulle vara att avsluta med ett SM-guld och visa att jag var rätt namn för jobbet.

Innan vi avslutar intervjun passar Lorca på att påminna om att han tog dövlandslaget till EM, ett mästerskap som spelas senare i år i grannlandet Finland.

LÄS ÄVEN: Makalös upphämtning i andra halvleken

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img