IFK Göteborg kan avsluta utan press: ”Men vi har en revansch att ta”

IFK Göteborg Futsals säsong har på många sätt varit upp och ned. Men avslutningen har varit riktigt stark, och inför söndagens avslutning i seriespelet mot Borås AIK kan man spela utan press. Slutspelsplatsen är säkrad.

– Det känns fantastiskt. Det var vårt mål för säsongen och nu är vi äntligen där. Det har varit en säsong som varit upp och ner. Vi borde varit klara för slutspelet tidigare kan jag tycka. Nu är vi där i alla fall och vi kommer vara livsfarliga. Jag hade inte velat möta oss, säger tränaren Mattias Rölling-Hallongren till klubbens hemsida.

LÄS OCKSÅ: Alla förutsättningar inför den nervkittlande avslutningen i norr

Även Borås är klart för slutspel, och så även seriesegern. Två lag som kanske redan nu börjat tänka på kvartsfinalerna, men Rölling-Hallongren betonar att det är en match som betyder mycket.

– Självklart gör den det. Alla matcher betyder något. Vi har en revansch att ta och vi vill bjuda publiken på en fin futsal match. Den avgör ju också vilka vi får möta i slutspelet.

Vad blir viktigt i mötet med Borås?

– Det beror dels på hur de spelar. Pressar de högt så är det att hitta fria passningsvägar. Självklart att ha ett bra försvarsspel där vi gör det vi skall och är noggranna.

LÄS MER: Futsalmagasinet nu även i Norge

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img