Norrköping greppade sista halmstrået – klart för kval efter seger mot Bajen

Norrköping var laget på allas läppar under inledningen och man såg tidigt ut att befästa en topplacering. Men sedan hände något och inför söndagens sista SFL-omgång, låg man faktiskt sist. Hammarby, som stod för motståndet, låg på en slutspelsplats och ville även de verkligen plocka poäng, då flera lag kunde ta över den platsen annars.

Lagen känner på varandra där Norrköping inledningsvis får föra boll. Hammarby jobba sig in och tar intiativ med avslut och flera pigga prestationer av Holmquist.

Efter en period med ställningskrig kan Hammarby ta ledningen genom Arvidsson, efter ett fint anfall. Norrköping försöker sig på en forcering på slutet utan resultat.

Norrköping försöker i andra halvlek att skapa tryck mot ett högt pressande Hammarby. Hammarby kan öka på sin ledning efter att ha läst en passning och kontrat in ett mål.

Norrköping tar en timeout och tar tidigt in en joker och skapar tryck länge framför Hammarbys mål. Hammarby tar en timeout och Roxström kan sedan reducera för Norrköping.

LÄS ÄVEN: KFUM Linköping besegrade Norrköping i RFL Östra Götaland

Norrköping fortsätter med jokerspelet och Slaven Novoselac kvitterar först, och lillebror Drazen hittar sedan målet till publikens jubel. Hammarby tar in en joker för att jaga kvittering. Norrköping kan hålla ut och säkra plats i förkvalet.

Matchfakta

SFL Norra

Norrköpng FK – Hammarby IF 3-2 (0-1)

Målskyttar, Norrköping: Johan Roxström, Slaven Novoselac, Drazen Novoselac

Målskyttar, Hammarby: Fredrik Arvidsson, Lidrion Makolli

LÄS ÄVEN: Umeå IK avslutade RFL Södra Norrland på bästa sätt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img