KFUM Linköping vann nytt östgötaderby

2

På fredagskvällen bjöd KFUM Linköping på fredagsmys i Linköpings Sporthall, när klubbens damlag tog emot Norrköping FK i RFL Östra Götaland. Bara en vecka innan denna match så hade föreningarnas herrlag mött varandra i SFL Norra där Linköping drog det längsta strået.

Det är en trevande inledning som publiken bjuds på där hemmalaget försöker att rulla boll mot ett Norrköping som inväntar misstagen och lyckas ställa om ett par gånger. Det skulle dock bli Linköping som öppnade målskyttet efter en omställning där Nilsson kan runda Räisänen i bortamålet.

Norrköping försöker att komma ikapp men är inte kapabla att få in bollen på grund av oskärpa och dicinplinerande hemmaspelare. Spelet blir böljande och Linköping kan utöka sin ledning. Med 15 sekunder kvar till paus får Norrköping en långstraff som Lundman dessvärre sätter i ribban.

LÄS ÄVEN: Tina FC utesluts från seriespel

Andra halvlek inleder Norrköping piggt med fint offensiv vilket tvingar Linköping till fyra fouls inom halvlekens första fem minuter. Spelet byter till böljande karaktär där Linköping försöker att straffa gästerna genom omställningar.

Linköping lyckas skaka av sig den svaga inledningen av andra halvlek och kan göra två mål. Erlandsson får in ett tröstmål innan Björk kan fastställa slutresultatet.

Matchfakta

RFL Östra Götaland

KFUM Linköpng – Norrköping FK 5-1(2-0)

Målskyttar, Linköping: Maria Nilsson 2, Matilda Odnell, Cecilia Björk

Målskyttar, Norrköping: Isabelle Erlandsson

MISSA INTE: Futsalmagasinet satsar på Norge

2 KOMMENTARER

 1. Det känns beklämmande att läsa en artikel som är så färgad av skribentens egna känslor och åsikter som i detta fall är positivt för Norrköping FK och negativt för KFUM Linköping. Norrköping är ”piggt” och inväntar KFUMs misstag. KFUM bjuder in till ”fredagsmys” (förlöjligande) där KFUMs herrlag för en vecka sedan vunnit genom att dra det längsta strået (ren tur alltså). Norrköping sätter ”dessvärre” inte en straff men KFUM ”straffar” sina gäster. KFUM anses stå för den svaga inledningen. Ändå vinner KFUM med 5-1; en prestation som torde bero på en stark laginsats och en skarp målvakt – dock inte ett ord om det. Ord är makt och bör användas med eftertanke. Jag hoppas i fortsättningen få läsa mindre partiska texter i ett i övrigt bra magasin.

  Jag hoppas också att Norrköping FK byter taktik och istället för att invänta motståndarnas misstag som i denna match aldrig kom, skapar egna chanser.

  JS, Nässjö

  • Hej Jenny! Tack för din inflik. Det uppskattar jag.
   Tycker du att man inleder starkt när man blir tillbakatryckta och drar på sig fyra snabba fouls? Detta gjorde KFUM inledningsvis i andra halvlek men de skärpte sig och gjorde det bra sedan i den halvleken. I alla fall så tycker jag att KFUM Linköping vann rättvist och var det bättre laget sett ur hela matchen.

   Termen fredagsmys har jag använt på flera herrmatcher som har spelats på fredagskvällar med start 19.30-20.00, dvs under tv-kanalernas primetime, så det är inget nytt begrepp som jag använder till Rapporteringen.

   Mvh Krister

Det går inte att kommentera på denna artikel.