KFUM Linköping vann nytt östgötaderby

2

På fredagskvällen bjöd KFUM Linköping på fredagsmys i Linköpings Sporthall, när klubbens damlag tog emot Norrköping FK i RFL Östra Götaland. Bara en vecka innan denna match så hade föreningarnas herrlag mött varandra i SFL Norra där Linköping drog det längsta strået.

Det är en trevande inledning som publiken bjuds på där hemmalaget försöker att rulla boll mot ett Norrköping som inväntar misstagen och lyckas ställa om ett par gånger. Det skulle dock bli Linköping som öppnade målskyttet efter en omställning där Nilsson kan runda Räisänen i bortamålet.

Norrköping försöker att komma ikapp men är inte kapabla att få in bollen på grund av oskärpa och dicinplinerande hemmaspelare. Spelet blir böljande och Linköping kan utöka sin ledning. Med 15 sekunder kvar till paus får Norrköping en långstraff som Lundman dessvärre sätter i ribban.

LÄS ÄVEN: Tina FC utesluts från seriespel

Andra halvlek inleder Norrköping piggt med fint offensiv vilket tvingar Linköping till fyra fouls inom halvlekens första fem minuter. Spelet byter till böljande karaktär där Linköping försöker att straffa gästerna genom omställningar.

Linköping lyckas skaka av sig den svaga inledningen av andra halvlek och kan göra två mål. Erlandsson får in ett tröstmål innan Björk kan fastställa slutresultatet.