Futsaloraklet tippar kvalet och kvartsfinalerna

Då är oraklet tillbaka med sågen och spåkulan.

Först så tar jag sågen i handen och riktar skarp kritik till vissa klubbar som inte tar sitt ansvar för att promota sporten futsal. Det blir löjligt, osportsligt och mycket pinsamt, men visserligen väldigt väntat med årets upplägg där otroligt mycket står på spel.

Men att topplag spelar med B- och C-uppställningar när de är klara för slutspel är inte Fair mot lagen som krigar för sin existens och att ta sig till nästa års serie.

Att lag år efter år toppar sina lag till slutspel har nu blivit mer en regel än undantag. Tråkigt och inget bra för en sport som växer. Jag som företagsledare och sponsor blir ytterst tveksam till hur man ser på sin produkt.

Jag är även sjukt besviken på spelet i årets SFL som jag tycker varit den helt klart sämsta utgåvan sen den började för fyra år sedan.

Nu till rosor och glam.

Den eviga diskussionen norr vs söder: Nu spelas 6 möten med 12 matcher serierna emellan och äntligen får vi svaret!

Vi börjar med att titta på förkvalet.

Malmö-Norrköping: Två lag som får ses som stora besvikelser i år. Mitt tips blir dock på Norrköping då jag vet att de är ruskigt starka på sin hemmaplan och börjar hemma i Norrköping vilket är en fördel.

Hammarby-Gais: Här tror jag Bajen med rutin tar det med två raka matcher. Så här har vi norr-söder 3-1.

Kvartsfinalerna

Ja vi börjar med topplacerade lagen ÖFC och Borås som tydligen båda är i sin livs oform eller nu om min sanning i början av inlägget är sant. 

Örebro FC mot ett formstarkt Skoftebyn: 1-1 i matcher och Örebro-seger på hemmaplan med rätt stora siffror så därmed ÖFC till semifinal.

Jag tycker att ÖFC har ett av seriens mest kompletta lag.

Borås mot Djurgården:

Här borde Borås springa sönder och samman DIF i två raka. Så mitt tips är 2-0 till Borås.

Nacka mot IFK Göteborg: Seriens stora överraskning Nacka mot en av svensk futsals giganter. Här borde det bara sluta på ett sätt, men vi experter har haft fel förr.

Jag har i tre år hånat och bespottat Nacka och måste i dag be om ursäkt och visa min stora respekt för prestationen i år. Om det beror på norra seriens låga kvalité eller om det är Nacka som är så här bra är frågan. Är laget så här bra kan IFK få se sitt andra raka semifinalspel glida ifrån dem.

Mitt tips är att jag sticker ut hakan och tippar Nacka till semi efter 1-1 i matcher.

Sista men inte minst de två lag som aldrig missat en semifinal.

Uddevalla mot ÖSK

Här är tipset lika enkelt som att det regnar på midsommarafton. Finns bara en sak som talar emot två raka för Uddevalla. ÖSK har inte presterat alls i år, medan Uddevalla bara blir bättre och bättre och värvar stort. Vad kan då hindra detta?

Fredrik Holmqvist, ÖSK:s coach, har redan minst två om inte tre SM-medaljer i futsal. Han har fått ett sjunkande skepp likt regalskeppet Vasa, som även det var felbyggt att flyta. Och det flöt så bra så man var klart för slutspel när tre omgångar återstod.

Är det någon som kan få ÖSK att äntligen besegra IFK Uddevalla så är det ”Honken”. Men mitt tips är 2-0 till Uddevalla.

Summa kvartsfinaler blir då 6-2 till söder, och totalt på dessa tolv matcher blir det seger för söderserien med 7-5.

Hur det går i semifinaler och vidare SFL-kval läser ni självklart här.

Futsaloraklet

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img