Kozica om slutspelsplatsen: ”Känner en enorm glädje och stolthet”

På lördag åker Nacka Juniors FF till västkusten för att ta sig an IFK Göteborg i Lisebergshallen, vilket blir Nackas första slutspelsmatch någonsin. Eldin Kozica som tog över tränarposten inför säsongen har tagit sitt lag till en andraplacering i SFL Norra, något som han är stolt över.

– Jag kan inte annat än känna en enorm glädje och stolthet. Grabbarna har lagt ner ett enormt jobb under året vilket också resulterade i att vi uppfyllde vår målsättning inför året. Nu kliver vi in i ett slutspel där vi får mäta oss med de bästa lagen i Sverige, vilket är otroligt inspirerande, samtidigt som vi känner att vi inte är färdiga utan vill åstadkomma mer denna säsong, säger Kozica till klubbens hemsida.

Nacka har tidigare säsonger varit kända för sina skickliga spelare men de har haft svårt att få ut max av laget, men denna säsong har de blommat ut på allvar vilket har belönats med en slutspelsplats. Kozica förklarar varför det har gått bra.

LÄS ÄVEN: Klassikern får börja om i division 1

– En av de främsta faktorerna tror jag helt klart är att vi i år haft en kontinuitet som inte funnits tidigare år. Vi har haft en bredare trupp och en hög träningsnärvaro vilket bidragit till att vi lyckats bedriva träningar med högre kvalitet och intensitet. Konkurrensen i truppen har också självklart bidragit till att spelarna behövt plocka fram sitt max för att få spela och behålla sin plats, säger han och utvecklar sina tankar där kollektivet är det centrala.

– Laget står inte och faller med en spelare, ett kvitto på det är att vi haft många olika matchvinnare. Jag och Sanel har också försökt vara väldigt tydliga med hur vi vill spela futsal vilket spelarna tagit till sig. Sen så har stämningen i truppen varit suverän hela året vilket också gjort att man tar med sig det på planen och krigar för varandra än mer.

Nu väntar ett dubbelmöte i kvartsfinalen mot de flerfaldiga svenska mästarna IFK Göteborg. Något som Kozica ser fram emot.

– Väldigt inspirerande. Vi möter ett lag som vunnit flera SM-guld, har flera landslagsspelare och gjort en väldig stark avslutning på sitt seriespel. Med det sagt, så är det också naturligt att all press ligger på dem. Vi är dock i väldigt bra form och ser fram emot dubbelmötet med stor optimism, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Lidköping United startar damlag

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img