Henrik Svedberg skyttekung i söder: ”Oerhört stolt”

Borås AIK avslutade visserligen seriespelet i SFL Södra med en förlust borta mot Blåvitt. Men de hade nog med bra anledningar till att jubla ändå. Man tog hem seriesegern, och därmed en kvartsfinalplats, och lagets bäste målskytt blev också seriens bäste målskytt.

Henrik Svedberg har verkligen blommat ut till en notorisk målskytt, och har varit oerhört viktigt för sitt Borås AIK den här säsongen. Han lyckades pricka in hela 19 mål på 14 omgångar. Tre mål bättre än andraplacerade Mathias Etéus, IFK Göteborg.

– Skytteligavinsten är något jag är oerhört stolt över men inget jag kan njuta av så länge jakten på SM-guldet pågår, säger Svedberg till Futsalmagasinet.

Henrik Svedberg i mötet med Skoftebyn. Foto: Måns Johansson

MISSA INTE: SvFF-ordförandens vädjan: ”Futsal måste konkurrera på samma villkor”

Tack vare förstaplatsen ställs man nu mot norrseriens fyra, vilket blir Djurgården. Nu är alla matcher liv eller död, och trots en svag avslutning på serien är Svedberg övertygad om att de nu kan visa vad de går för.

– Överlag har både jag och laget gjort en kanonsäsong då vi tagit nya kliv framåt och vi är helt överens om att plocka fram det bästa ur oss nu när allt ska avgöras.

Dubbelmötet med Djurgården drar igång under lördagen, då på bortaplan. Matchen startar 17.15 i Eriksdalshallen.

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors i historiskt slutspel: ”Känner en enorm stolthet”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img