Djurgården överraskade och slog Borås: ”Alla gjorde precis det de skulle”

I och med att Djurgården slutade fyra i den norra SFL-serien skulle man få tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalen. Seriesegraren i den södra serien, Borås AIK, som imponerat stort den här säsongen, blev Djurgårdens motståndare.

En självklar seger fjolårsfinalisten Borås? Inte alls. Djurgården vann det första mötet med 4-3, och har nu fördel inför det avgörande returmötet nästa helg.

– Vi vann därför att vi gjorde en gedigen insats. Vi vann därför att vi följde matchplanen och trodde på den. Vi vann därför att alla gjorde precis det de skulle. Och vi vann därför att vi har en otroligt bredd trupp, säger en mycket nöjd David Bergqvist, tränare i Djurgården.

LÄS MER: Norrköping i förarsätet efter storseger mot Malmö i förkvalet

Han utvecklar:

– Första 10 minuterna var riktigt bra genomförda av oss. Defensiven var bra och det lade grunden till segern. Vi spelade kanske lite mer avslappnat nu när vi säkrat SFL-spel till nästa år.

Matchen är ju trots lördagens seger långt ifrån avgjord. Djurgården har en halvtidsledning, och den andra halvleken avgörs i Boråshallen. Där gäller det att prestera i 40 minuter.

– Vi skall ha en bra träningsvecka med en mer avslappnad träning på måndag, och en mer taktisk matchförberedande träning på onsdag. Sedan åker vi tåg ner på lördagen, och på söndagsförmiddagen blir det ett teoripass med videoanalys, avslutar Bergqvist.

LÄS OCKSÅ: Därför spelade knappt Senad Berisha mot Skoftebyn

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img