Skrällen: Djurgården besegrade Borås

Djurgårdens IF är nykomlingen som tippades tillhöra undre halvan i SFL Norra, men efter att ha gjort en stark debutsäsong i serien så kvalificerade sig laget för SM-slutspel. Där lottades nykomlingen mot Borås AIK som förra säsongen tog ett SM-silver och som denna säsong vann SFL Södra med imponerande insatser i serien.

Borås som kom till matchen som storfavoriter skulle få sämsta tänkbara start när Djurgården inledningsvis går in med en 2-0-ledning till hemmapublikens jubel. En replik från Borås kommer sedan efter att Lundberg gjort en soloprestation som ledde till reduceringen.

Djurgården hamnar därefter i försvarsställning mot gästerna som letar passningsvägar ut mot vinge och in mot pivot för att få möjlighet på avslut. Djurgården försöker att störa med omställningar.

Djurgården tar en timeout men lyckas inte skaka av spelet från innan. Borås fortsätter att pressa och Suleymani får testa skott utifrån ett par gånger vilket inte leder till något mål. Med en minut till paus kan Smajlovic kvittera efter ett skott utifrån, detta efter att Borås gjort ett fint anfall.

LÄS ÄVEN: Svenska fotbollsförbundets ordförande vädjar till landets kommuner

Andra halvlek inleds med en böljande karaktär och inte riktigt den där strukturen från första halvleken. Djurgården får in ett anfall där bollen träffar virket. Borås tar därefter över matchen mer och mer med olika anfall. Dock skulle hemmalaget återigen ta ledningen genom Yousef.

Matchhjälten Christoffer Åhman. Foto: Krister Melin

Borås gör en snabb replik och kvitteringen är ett faktum. SFL Södras skyttekung Henrik Svedberg noteras för målet, efter en retur. Lagen blandar och ger och gästerna går in i en period där laget på kort tid tar flera gula kort.

Petter Florentin tar en timeout för att samla ihop sina mannar, detta ger dock ingen effekt, istället kan Djurgårdens Åhman kan ge ledningen åt sitt Djurgården.

Borås försöker att komma ikapp men Djurgården kan hålla ut sista minuterna och bärga hem segern i slutspelsdebuten.

Matchfakta

SM-slutspel: Kvartsfinal 1 av 2

Djurgårdens IF – Borås AIK 4-3(2-2)

Målskyttar, Djurgården: Petter Andersson, Viktor Johansson, Rami Yousef, Christoffer Åhman

Målskyttar, Borås: Ricky Lundberg, Fehim Smajlovic, Henrik Svedberg

LÄS ÄVEN: Örebro FC kryssade mot Skoftebyns IF

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img