Örebro FC imponerat av Skoftebyns utveckling: ”Hanterar hög press oerhört bra”

Örebro FC har inför hemmareturen i kvartsfinalmötet med Skoftebyn ett likaläge. Segraren i Örebro kommer att ta sig vidare till semifinal. Det efter att lagen spelat lika i Trollhättan under lördagen.

– Det är surt när man haft ledningen, men vi kommer till bortaplan och de rullar på som attan i slutet och har publiken i ryggen. Så det är väl ändå ett okej resultat, men lite surt som sagt, säger spelande tränaren Christoffer Skoog, som stod för sitt lags mål i 1-1-matchen.

Han medger att det inte direkt var någon match där publiken fick se konster av dess olika slag, men det var också matchplanen från deras håll. De var tvungna att hitta tillbaka till sitt fina försvarsspel igen.

– Vi spelade jävligt tråkigt den här matchen. Vi började serien med att släppa till väldigt lite mål, mindre än två per match, och så den senaste tiden har vi väl släppt väldigt mycket mål och det har varit riktigt illa. Så vi försökte hitta tillbaka nu med lite lägre box, och det lyckades ju. Men vi brände lite för mycket bara.

LÄS MER: Agon Beqiri ordnade likaläge för Skoftebyn med ”dubbeltunnel”

Han imponerades dock väldigt mycket av motståndaren Skoftebyn.

– Vi har mött de en del gånger tidigare, och de har utvecklat sin futsal enormt mycket. De spelar som ett riktigt futsallag, och man blir riktigt imponerad. De hanterar en hög press väldigt bra.

Men ett lågt försvarande ÖFC var de inte riktigt beredda på.

– I den södra serien boxar inget lag, så det var väldigt ovant för dem att möta ett sådant spel nu.

LÄS ÄVEN: Därför spelade inte Berisha mycket i kvartsfinalen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img