Alfredsson överlycklig efter storsegern: ”Vi satte oss i respekt direkt”

IFK Uddevalla Futsal kunde knappast ha drömt om ett bättre resultat i den första kvartsfinalen mot Örebro SK. Segersiffrorna skrevs till hela 7-1, där gästande Uddevalla tidigt gick upp i ledning. I halvlek ledde man med 3-0.

– En perfekt start där vi satte oss i respekt direkt, säger matchcoach Mikael Alfredsson till Bohusläningen och vill hylla kollektivet i den här segern:

– Killarna följde matchplanen. Vi hade stenkoll. Kul när det ger utdelning.

Örebro kunde mot slutet få till en reducering, då till 1-6. Annars kunde Marcus Gerd i IFK-målet och hans försvarsspelare hålla tätt.

– Vi hittade egna brister i defensiven, men de åtgärdade vi efterhand och lyckades att pressa Örebro till avslut från kanten som vi vill ha det.

LÄS MER: Kollektivet gav Djurgården segern mot Borås

Och framåt gick allt som en dans.

– Det var ingen stress. Alla väntade på rätt lägen och löpvägar och när de kom så var vi där. Det är rutinerat av killarna. Och vilken bänk vi har. Idag visade vi att vi har en fantastisk bredd trots att vi saknade spelare som Linus Skarin idag.

Nu gäller det att verkligen ta returmatchen på största allvar, och inte tro att det är klart. Det är trots allt 40 minuter futsal kvar att spela.

– Även om vi vann stort är Örebro ett bra lag så är det 0-0 igen inför returen på söndag. Vi måste vara ödmjuka inför den uppgiften, men nu njuter vi av segern.

LÄS OCKSÅ: Vilka möts i semifinal? Så bestäms det

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img