Så bestäms motståndet i semifinalen

Den första matchen av två i kvartsfinalserien är nu avslutad. Skoftebyn spelade oavgjort mot ÖFC, Djurgården överraskade och slog Borås, Göteborg vann med uddamålet mot Nacka och IFK Uddevalla körde över ÖSK på bortaplan.

Men hur kommer sedan fortsättningen att se ut? Vilka lag som möter varandra i semifinalerna bestäms enligt följande:

Semifinal 1: Högst rankat semifinallag möter lägst rankat semifinallag.

Semifinal 2: Näst högst rankat semifinallag möter näst lägst rankat semifinallag.

Rankingsystemet

Vilket är då laget som är rankat högst och lägst? Vad baseras det på?

Rankingen i slutspelet baseras på de deltagande lagens seriespel. I första hand jämförs tabellplacering, i andra hand erhållna poäng, i tredje hand målskillnad (skillnaden mellan antalet gjorda mål och antalet insläppta mål. Därefter antalet gjorda mål, och i sista hand genom fri lottning.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img