Uddevallas damer debuterar i slutspelet: ”Det kommer att vara superladdat”

I april 2017 deklarerade IFK Uddevalla att de ville starta igång ett damlag. De hade bara månaderna innan vunnit SM-guld på herrsidan och ville därefter bredda sin verksamhet. Lalo Rojas som tidigare hade ingått i ledarstaben som tog SM-guld skulle nu få yttersta ansvaret för det nybildade damlaget.

Den vinnarkultur som herrlaget har med ett SM-guld och två silver på de tre föregående säsongerna, har Rojas nu smittat över till damerna som har ångat genom RFL Norra Götaland med 27 poäng på tio matcher, med en målskillnad på imponerande 96-18.

Skytteligan har också dominerats från IFK-håll med Sandra Bagger, Mathilda Elias och Hanna Österberg i topp med 53 mål tillsammans. På söndag går IFK Uddevalla in i sitt första damslutspel någonsin och där väntar ett betydligt mer rutinerat IFK Göteborg som förra säsongen tog SM-silver.

LÄS ÄVEN: Lindahl FF vill vinna sitt tredje raka guld

– Det känns bra och det är det här man har längtat efter. Det är bara kul att möta dem, vi kommer underifrån så det är bara att köra på. De är inte alls omöjliga att slå, säger Hanna Österberg som bland annat har kommit fyra i SM vid två tillfällen. Erfarenhet som kan bli viktig på söndag.

– Jag tror att rutinen kommer att synas nu under kvartsfinalen förhoppningsvis när nerverna kommer fram, säger hon och lyfter upp kollektivet när hon får en fråga om hon vill nämna någon spelare som hon tror kan bli viktiga på söndag.

– Vi jobbar som ett lag ända ner från målvakt och hela vägen upp. Det är alla fyra på planen som gäller. Det är många nya människor i laget och jag har knappt spelat med någon innan så det är bara kul att lära känna nya, och alla är otroligt duktiga.

– De ska ha en stor eloge.

IFK Uddevalla och IFK Göteborg har sedan flera år tillbaka en rivalitet på planen med många tuffa matcher bakom sig i SFL och SM-finaler. Vem kommer inte ihåg SM-finalen i Agnebergshallen där Mathias Etéus avgjorde finalen trots hattrick av Robert Bagger?

Österberg tror att söndags kvartsfinal kan bli lika laddade som herrarnas tidigare möten.

– Jag tror att det kommer att vara superladdat, men det kommer även att vara avvaktande med en lugn inledning för både lagen. Sen kommer det att sätta fart.

Hon fortsätter.

– Det här är första gången som försvaret kommer att testas så det kommer att bli spännande. Vi måste sätta försvaret för vi kan inte ge bort för enkla misstag för då kommer det att bli mål i baken, så det kommer att vara skillnaden mellan kvartsfinalen i serien.

– Om man gör ett misstag så kommer det att drabba en hårt.

Har du några avslutande ord inför kvartsfinalen?

– Det är bara att köra. Bring it on. Det är det här man har väntat på, avslutar Österberg.

Om du vill se Hanna Österberg, Sandra Bagger och de andra spelarna i IFK Uddevalla så ska du bege dig till Agnebergshallen på söndag. Matchen startar klockan 15.00. Efter matchen spelar herrarna mot ÖSK Futsal i kvartsfinal nummer två.

LÄS ÄVEN: Malin Moström är redo för sveriges bästa futsallag

 

 

 

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img