Lotta Gustafsson: ”På söndag kommer de att få träna på sitt försvar”

IFK Göteborgs herrar är redan i full gång med sitt slutspel. De har en liten tå i semifinalen efter att ha vunnit med 2-1 i den första av två kvartsfinaler mot Nacka Juniors. På lördagskvällen spelas returen i Nacka bollhall.

Även Blåvitts damer har tagit sig till ett slutspel. Ett slutspel som startar på söndag eftermiddag, där man kommer att ställas mot duktiga IFK Uddevalla Futsal i en kvartsfinal. En kvartsfinal som kommer att avgöras med endast ett möte, så vinnaren på söndag kommer att spela semifinal.

Ett IFK Göteborg, som har gått väldigt starkt denna säsongen, kunde till slut vinna den jämna serien samt bli seriesegrare med två poäng före Dösjöbros IF. Det var mot just Dösjöbro som den enda förlusten kom i serien, man slutade på 15 poäng i serien efter att ha vunnit fem matcher och förlorat en match.

Lagets bästa målskytt i serien heter Nanna Johansson, som hittade nätet åtta gånger. Tätt bakom henne hittar vi Pernilla Johansson, som gjorde fyra mål.

Fjolårets säsong slutade med en finalplats dock blev det en förlust mot Lindahls FF med hela 6-2, efter att man har legat under med 3-0 i halvlek. Nu börjar resan mot ännu en final och den här gången förhoppningsvis en guldmedalj.

En som är mycket förväntansfull och taggad på att slutspelet ska köra igång är lagets tränare Lotta Gustafsson.

– Vi tappade många spelare inför årets säsong pågrund av olika anledningar. Vi hade provträningar långt in i oktober denna säsongen, som inte är det mest optimala, då man önskar att truppen ska vara spikad lite innan. Därav har vi fått arbeta ännu hårdare för att få ihop allt. Jag anser att vi har gjort mycket bra från oss hittills denna säsongen, berättar tränaren Lotta Gustafsson för Futsalmagasinet.

Lotta fortsätter berätta att seriespelet var alldeles för kort i RFL-serien (Södra Götaland). Varje lag spelade endast sex matcher.

– Det är ju tok på för lite matcher under en säsong. Men som tur är verkar Göteborgs fotbollsförbund vara för, för att vara med i utvecklingen utav futsalen. Därav till denna säsongen startades division 2. I och med detta kommer vi i alla fall komma upp till 14 matcher under en säsong, vilket är bra för vår utveckling.

LÄS ÄVEN: Vi kommer att komma laddade

Lotta Gustafsson är mycket nöjd med sitt lag hittills under säsongen. Hon gillar bredden som laget har och den blandande erfarenheten som finns i laget.

– Vi har en ålderspann i truppen mellan 17-36 år och där alla lär av varandra samt att alla har viljan att utvecklas. Trots korta förberedelser med truppen har vi lyckats med vårt delmål; slutspel, berättar en nöjd Lotta Gustafsson.

IFK Uddevalla väntar i kvartsfinalen på söndag, ett lag som har gått väldigt starkt. Hur ska ni vinna över dem för att avancera till semifinal?

– Alla lag som har tagit sig till kvartsfinal har det gått bra för denna säsongen, så vi kan vända på frågan säger Lotta med ett skratt.

– Skämt åsido. Uddevalla verkar ha ångat på som tåget och vi kommer självklart att ge dem en match. Vi har inte sett någon match med dem i år och de har vunnit med stora siffror.

De har ofta ägt mycket boll och fört sina matcher.

– Men på söndag så kommer de inte kunna göra det mot oss. För på söndag kommer de att få träna på sitt försvar, avslutar hon.

LÄS ÄVEN: Han blev utsedd till årets ledare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img