Norrlandsderby väntar för Clemensnäs på söndag: ”Ser oss som en stor underdog”

Clemensnäs IF från den hockeytokiga staden Skellefteå är ett av norrlands tre hopp i damernas SM-slutspel som drar igång på söndag. Laget vann RFL Norra Norrland på 25 poäng och tre poäng före Kågedalens AIF.

I helgens slutspel väntar IFK Åkullsjön från Robertsfors, som förra säsongen kvalificerade sig för slutspelet, där tog det stopp i kvartsfinalen mot Lindahl FF som sedan vann SM-guldet. Detta blir givetvis en tuff utmaning för de duktiga tjejerna i Clemensnäs, men en inspirerande sådan.

Clemensnäs lagledare Lennart Larsson som just nu vikarierar för tränarduon som inför kvartsfinalen är på semester berättar att de har spelat futsal i många år fast i en lokal serie, där det har gått ganska bra.

– Vi har egentligen inte haft något uttalad futsalsatsning, men vi har vunnit den här serie tre år i rad och ifjol hade vi så många fotbollsspelare som ville spela futsal så vi delade upp de i två lag som blev ganska jämna. Vi toppade inte men vi kom ändå etta och tvåa i serien och det enda som skiljde var målskillnad på ett mål, så det kunde inte bli jämnare, säger en stolt Larsson.

LÄS ÄVEN: Lindahl FF vill vinna sitt tredje raka SM-guld

Han beskriver sina motståndare som ett duktigt futsallag med mycket rutin. Trots att han inte har sett laget på flera år så minns han att de har ett bra pressspel.

– Åkullsjön är ett riktigt duktigt futsallag och har varit det i många år, så jag ser oss som en stor underdog.

Han fortsätter.

– Vi ska inte känna någon press utan vi ska ut, ha kul och göra så gott vi kan så får vi se om det räcker.

Hur skulle du beskriva Clemensnäs?

– Vi försöker att rulla mycket boll och inte så mycket långa utkast. Vi är ett ganska offensivt lag.

Har du några avslutande ord?

– Det ska bli kul. Vi får se hur långt det räcker, det kan ta slut på söndag och tar det inte slut på söndag så fortsätter vi att ha kul, avslutar han.

Kvartsfinalen mellan Clemensnäs IF – IFK Åkullsjön spelas klockan 16.30 på söndag. Spelplats är Balderhallen.

LÄS ÄVEN: Malin Moström är redo för de svenska mästarinnorna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img