Luciano Lorca inför kvartsfinalen: ”Har en bra magkänsla och tror vi vinner”

Under söndagen drar damernas slutspel igång och det vankas kvartsfinaler. Ett lag som har tagit sig dit samt siktar hela vägen mot ett guld är Falcao Futsals damer. De lyckades vinna sin serie för andra året i rad och nu väntar en kvartsfinal mot Vetlanda United.

En serie som bestod av endast tre lag och fyra matcher för dem då två lag drog sig ur serien. De slutade med fyra segrar av fyra möjliga samt en målskillnad på 34-8 för Stockholmstjejerna. De gjorde 85 mål under hela serien, dock drog sig Järna SK ur serien. Under matchen mot just Järna SK vann man med hela 51-0. Därav ströks matcherna mot Järna SK och IK Viljan Strängnäs.

En som längtar till söndag och matchen mot Vetlanda United är lagets tränare Luciano Lorca.

– Ja du, det känns som vi inte haft någon säsong. Återigen är jag riktigt besviken över att hamna i en serie med endast två lag. Känns så amatörmässigt ordnat av förbundet. Sen har vi ett lag som har lämnat återbud för att dom inte har några spelare. Vilket då resulterar till att vi endast har TVÅ motståndarlag i serien! Men samtidigt förstår jag att förbundet kanske inte hade räknat med att flera lag skulle lämna serien, berättar Luciano till Futsalmagasinet.

Trots få matcher i serien, hinner laget göra 85 mål på fem matcher. Även om alla mål i slutändan inte räknades.

– Vi visar återigen att det är vår starka sida, att göra mål.

– Vi har tränat och tränat för slutspel och nu är dagen här. Det ska bli riktigt roligt att få möta ett bra lag som Vetlanda United som har imponerat under säsongen.

LÄS ÄVEN: Vi måste vara noggranna på söndag

Under säsongen ställde även laget upp i en herrturnering. Där vann de hälften av matcherna, beträttar Luciano Lorca till Botkyrkadirekten.

– Vi har vunnit vår serie två år i rad och behövde därav utmanas. Alla tyckte det var jättekul och jublade när vi gjorde mål, säger han.

Luciano fortsätter att berätta att det är bara SM-guld som gäller denna säsongen.

– En av våra starka styrkor är att vi till stor del har samma trupp som förra året, vi är därav sammansvetsade som lag. Vi har dessutom ett gäng jättebra spelare som har spelat i allsvenskan samt landslaget sedan tidigare. Förlorar vi på söndag åker vi ut, men jag har en bra magkänsla och tror vi vinner.

LÄS ÄVEN: På söndag kommer dem att få jobb med sitt försvar

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img