Vetlandas vapen mot Falcao: ”Noggrannheten är A och O”

Vetlanda imponerade när man vann RFL Södra Götaland. Serien var jämn och alla lag hade något att säga till om, men Vetlanda stack ut lite mer och tog hem seriesegern med totalt åtta vinster av tio möjliga.

När Futsalmagasinet når Vetlandas tränare Marcus Kjerrman så är han inte förvånad över resultaten.

– Säsongen har varit helt kanon, målsättningen har varit SM-slutspel redan ifrån början.

LÄS ÄVEN: Vetlanda avslutade serien med ytterligare en vinst

Man möter Falcao på bortaplan, ett Falcao som vunnit samtliga matcher i sin serie med övertygande siffror. Dock har man spelat i en serie med endast tre lag då både IK Viljan Strängnäs och Järna SK utgått. Vetlanda har ändå stor respekt för motståndet och Kjerrman anser att man måste höja sig.

– Min spontana känsla är att Falcao spelar en nivå högre, då är det extra viktigt att vårt försvarspel klaffar som det ska. Noggrannheten är A och O i detta läget såklart, berättar Kjerrman avslutningsvis.

Vetlanda har under säsongen fördelat målskyttet på på nio spelare. Lydia Gustafsson och Petronella Ivarsson som gjort tio mål var måste prestera på topp när man spelar mot Falcao på söndag. Det som talar för Vetlanda måste ändå vara att man fått spela 6 matcher mer än konkurrenten från Stockholm och fått ett sammansvetsat lag som växer med uppgiften. Falcao som har fördel av hemmaplan får se upp för småländskorna som är taggade till max efter en stark avslutning i ligan.

LÄS OCKSÅ: Uddevallas damer debuterar i slutspelet: ”Det kommer att vara superladdat”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img