Caliskan skickade Örebro FC till semifinal: ”Var bara att gå ut och köra”

1-1 blev det i det första kvartsfinalmötet mellan Skoftebyn och Örebro FC. Därmed var lördagens returmöte helt öppet. Båda lagen behövde vinna för att ta sig vidare.

Det är Skoftebyn som börjar allra bäst, och gör både 1-0 och 2-0.

– Det tar tid tills vi vaknar till, och när de gör 2–0 har vi allt att vinna, säger Örebro FC:s målvakt Dildar Caliskan till NA och fortsätter:

– Det är bara att gå ut och köra då, vi har ingenting att förlora. Och jag tror att de första fem matcherna i serien låg vi under och lyckades vända. Så vi vet ju att vi har styrkan och huvudet att kunna göra det. Då var det skönt för oss att komma in i matchen.

LÄS MER: Örebro FC första lag till semifinal efter rysare

ÖFC kunde dock komma ikapp och fick med sig 2-2 in i pausvilan.

I den andra halvleken fick Michel Yanez Hernandez publiken i Gamla Idrottshuset att jubla när de för första gången tog ledningen i matchen. Och kanske jublade de ännu mer när Caliskan sköt in 4-2 från sin målvaktsposition i ett tomt mål på andra sidan planen. Då trodde många att matchen var i hamn.

– Klart är det aldrig, men vi vet att vi är kanske SFL:s bästa lag i fem mot fyra, både defensivt och offensivt. Så vi har haft ledningen i många matcher och kunnat stå emot på slutet, så det var aldrig osäkert.

Skoftebyn fick med strax över minuten kvar in en reducering. Men Caliskan var inte orolig.

– Nej, det var kanske en och en halv minut kvar men vi har gjort sånt här i fem, sex minuter. Bollen går inte in i de lägena, det är vår styrka. Sen blir det väl lite känslor och så men ingenting som påverkar.

LÄS OCKSÅ: Lorca inför kvartsfinalen: ”Har en bra magkänsla”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img