ÖSK illa ute – men vägrar ge upp: ”Ingen annan tror på oss”

Örebro SK Futsal föll tungt i den första kvartsfinalen hemma i Gamla Idrottshuset. Svenska mästaren IFK Uddevalla visade klass och vann med hela 7-1.

Det är därmed ingen hemlighet att det kommer bli tufft för ÖSK att försöka vända på steken i den andra matchen, som spelas under söndagskvällen i Uddevalla. Men samtidigt är bara matchen halvvägs, och det är 40 minuter futsal kvar att spela.

– Det finns inte någonstans i mitt huvud att vi inte skulle kunna klara det här. Annars skulle vi inte behöva byta om och ta en buss och åka ned. Det går inte att räkna bort oss, i alla fall gör inte vi det. Det är ingen annan som tror på oss, men det är inget nytt. Så har det varit hela säsongen, det är vi mot resten, säger assisterande tränaren Victor Huerta till NA.

LÄS MER: ÖSK tappar löftet – klar för fotbollslaget

Även nyckelspelaren Hussein Fawaz tror på sitt lag, och hoppas att pressen att försöka försvara en ledning blir för jobbig för IFK.

– Det är futsal. Allt är möjligt. Vi har inte gett upp. Det blir svårt, för Uddevalla är duktiga, de är svenska mästare, och de är väldigt vassa framåt. Men de har mycket att jobba med försvarsmässigt och de tvingades byta spelsystem under matchen i dag från 2–1–1 till 1–3 för att vi kom förbi dem ganska snabbt. Nu åker vi ned utan att ha något att förlora och försöker vända på det här, säger han.

LÄS OCKSÅ: Örebro FC bjuder på entrén när kvartsfinalen ska avgöras

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img