Björndahl: ”Det är inte bra för futsalen när det blir sådana resultat”

Herrarnas futsalserie division 1 Norra Götaland är avgjord sedan några veckor tillbaka. Det blev Futsal Club Mellerud som vann serien och knep därmed också kvalplatsen till SFL tätt före FC Lidköping United Futsal.

Under lördagen spelades den sista matchen i serien, mellan hemmalaget Vara SK och redan nedflyttningsklara IFK Lindesberg. Innan matchen mot Lindesberg låg Vara SK på en fjärde plats i tabbeln tätt bakom Afghanska FC på en tredjeplats.

Vid en vinst för hemmalaget Vara SK med mer än 21 mål så skulle man ta över den tredjeplatsen från Afghanska FC.

Det skulle det bli en vinst för Skaraborgslaget, en säker sådan. Efter tio minuter i första halvlek ledde hemmalaget Vara SK med hela 11-0. De var dock inte nöjda där, utan de fortsatte att trumma på och hade makalösa 23-0 i paus mot ett för dagen ungt IFK Lindesberg.

Redan efter den första halvleken stod det alltså klart att Vara SK skulle knipa tredjeplatsen i serien med bättre målskillnad än Afghanska FC.

LÄS ÄVEN: Blåvitt utslaget av Nacka: ”De var jobbiga att möta”

Vara SK ville inte sakta ner med målskörden utan fortsatte på samma sätt som i första halvleken. Redan efter tio minuters spel i andra halvleken hade Vara gått från 23-0 till hela 33-0, och det skulle dröja ända till matchminut 38 innan IFK Lindesberg kunde få göra ett mål. Matchen slutade hela 45-1 till hemmalaget Vara SK. Noterbart är att Vara spelade med en utespelare i mål hela matchen (Jesper Kvist). Han stod för hela fyra mål när ordinarie målvakten Mikakel Svensson som skulle ha stått i mål blev sjuk och fick lämna återbud till matchen.

Futsalmagasinet når spelande tränaren Joakim Björndhal för en kommentar.

– Det var ganska en speciell match att spela. Matchen har ju blivit framflyttad en gång innan detta, då inte Lindesberg fick ihop till ett lag. Det verkade som de hade det svårt att få ihop lag denna gången också då det var i stort sett ett juniorlag vi spelade mot, berättar han.

Han fortsätter att berätta att man bestämde sig rätt tidigt att hålla uppe tempot så gott som det gick.

– Vi var ju tvungna att vinna med 21 mål för att komma förbi Afghanska på tredjeplatsen, men det blir ju ingen rolig match och i stort för futsalen så är det inte bra när det blir sådana här resultat, avslutar Björndahl.

Matchfakta

Div 1 Norra Götaland

Målskyttar, Vara SK: Jacob Nilsson 8, Anton Hofling 8, Gustav Ejdestig 6, Oskar Johansson 6, Ali Mohammadi 4, Jesper Kvist 4, Robin Särud 3, Kristoffer Ejdestid 2, Uno Gunterberg 2, Joakim Björndahl 1, Jonas Persson 1

Målskyttar, IFK Lindesberg: Hussein Rezai

LÄS ÄVEN: Caliskan skickade ÖFC till semifinal: ”Det var bara att köra”

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img