Dags för damerna att få ett ordentligt slutspel

0

Okej, jag tror vi alla kan vara överens om att RFL inte fått den önskade effekten vi alla önskat den här säsongen. I stort sett så har varje regional serie dominerats av ett lag som drar ner brallorna på resten. Jag menar, Falcao vinner med 51-0 och därefter väljer motståndarlaget att dra sig ur serien. Det är inte utvecklande för någon.

De bästa lag måste få sparra mot varandra. Med bästa förutsättningar, det vill säga i en hall som håller måttet och domare som delar ambitionsnivån. Hur man löser det är givetvis svårt, jag föreslår något slags sammandrag. Allt för att ekonomin skall gå ihop.

LÄS ÄVEN: Göteborg är laddade inför semifinalen

Sedan har vi hela grejen med slutspelet. Det avgörs återigen genom enkelmöten. Intressant nog står det i tävlingsbestämmelserna att det lag som har erhållit flest poäng har hemmaplansfördel. Hur kan då Falcao som har tolv poäng få hemmaplansfördel när IFK Göteborg har 15? Jag förstår att man gått på poängsnitt, men i tävlingsbestämmelserna står det faktiskt antalet erhållna poäng, inte snittpoäng.

I alla fall tror jag att damerna hade gynnats av att ha ett dubbelmöte i slutspelet. Kan förkvalet, kvalet till SFL och slutspelet spelas genom dubbelmöten så kan nog damerna det också. Faktum är att de lag som tagit sig till slutspel är lag som också har ambitioner. De bör premieras, inte tittas ner på.

Kan man ställa krav på att alla kvalomgångar skall avgöras genom dubbelmöten kan man också ställa krav på damernas slutspel. Det är dags att höja damerna till den nivå de förtjänar, samtidigt som vi också ställer krav på dem.

MISSA INTE: Inkast till futsalen