Idrizovic åker till Norge: ”Lite större förberedelser än hemma”

0

De svenska domarna har en lång tradition av utbyte med de nordiska länderna. Till helgen kommer Olli Niemelä från Finland att döma två matcher tillsammans med Fredric Nilholt. En annan domare kommer samtidigt ta planet västerut för att döma i Norge. Det handlar om ingen mindre än Namik Idrizovic.

– Min coach, Thore Johansson, frågade mig om jag var sugen på att åka på en utbytesresa. Det sker ett par gånger per år att vi har utbyte med Norge, där de även skickar domare till oss. Jag tackade självklart ja, då det är en väldigt spännande och rolig utmaning.

Idrizovic dömer utomlands för första gången, men han är inte den första svenska domaren att döma i Norge. George Jansizian var tidigare denna säsongen över i Norge och dömde.

– Förhoppningsvis får jag goda tips och råd om hur jag skall utvecklas ytterligare som futsaldomare, från den norska observatören samt norska domarkollegorna. Jag hoppas även lära känna nya kollegor och njuta av norsk futsal när den är som bäst.

Under lördagen kommer Namik att döma Sandefjord mot Vega och på söndagen kommer han döma Sandefjord och Utleira. Två matcher alltså, som också kommer kräva lite extra förberedelser.

– När det gäller det praktiska är det lite större förberedelser än hemma, med tanke på flygresan (som jag inte har i SFL). Matcherna i sig är samma förberedelse som en SFL-match, i alla fall för mig. Jag kommer äta rätt, sova ut och försöka läsa på hur lagen spelar.

Han påpekar också att det är viktigt med den norska kollegans kunskap av lagen, som Namik kommer att tanka av. Om det blir några norska avsparksvarianter återstår att se. Idrizovic är beredd på det mesta.

– Jag känner mig väldigt hedrar att Thore frågat mig, och ser verkligen fram emot helgen! Jag skall göra mitt bästa och försöka visa varför vi har så duktiga domare i SFL.

LÄS ÄVEN: Inkast i futsal kan bli en verklighet