Djurgårdens otur fortsätter – spelare inblandad i trafikolycka

Djurgården fortsätter att överraska, senast genom att slå Borås i kvartsfinalen. Däremot var det inte helt smärtfritt, då man drabbats av ett stort spelarbortfall. Influensan har nämligen gått i truppen, något som gjorde att två spelare fick isoleras på hotellet inför bortamatchen mot Borås.

Under veckan som gått har inte David Bergqvist kunnat medverka under träningarna, då han drabbats av sjukdom. Som om inte det vore nog var Emil Glans inblandad i en trafikolycka under tisdagen, som gjorde att han fick spendera natten på sjukhus. Nu pågår en kamp mot klockan för att bli spelklar inför lördagen, då man tar emot ÖFC i Eriksdalshallen.

MISSA INTE: Dags för damerna att få ett riktigt slutspel

– Kring sjukdomarna kan jag säga att vi drabbats av fler sjukdomar senaste veckorna, men alla spelare har visat stor karaktär och gett 100%. Även om man hellre kanske hade velat ligga kvar i sängen har vi visat stor vilja, en positiv anda som även den smittats till truppen, berättar Emil Glans till Futsalmagasinet.

Han fortsätter:

– Bilolyckan, jag kan säga att jag och min goda vän kom undan med änglavakt. I tisdagskväll var det väldigt halt, bilen tappade fäste och försvann ur en kurva. Vi åkte ner i diket och in i ett träd. Däremot så klarade vi oss med endast lindriga skador och mår efter omständigheterna bra. Jag vill även passa på att tacka vår målvakt Christopher Krounis som stannade under hela processen och skjutsade hem oss. Han hade sett oss i diket och vände tillbaka för att hjälpa oss.

Ett glädjebesked för Djurgården är att Abgar Barsom skall vara tillbaka i matchtruppen, en spelare som tillför mycket rutin.

– Vi räknar med att flera spelare är tillbaka till på lördag. Förmodligen är det ett par spelare som inte kan vara med, bland annat lagkapten Andreas Johansson som blev sjuk efter Boråsmatchen. Andreas Tranqvist och Rami Younes har varit krassliga, precis som jag, men de bör kunna spela. Sedan ber vi till gudarna att Emil Glans skall tillfriskna, säger tränare David Bergqvist.

LÄS ÄVEN: Domaren åker till Norge för att döma

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img