Succévärvningen Rossi trivs i mästarlaget: ”Man får ut sin maximala potential här”

Emilio Rossi lämnade inför årets säsong IFK Göteborg Futsal. Ny klubbadress blev istället regerande mästaren IFK Uddevalla Futsal, som då också precis säkrat en plats i Uefa Futsal Cup tack vare SM-guldet.

Säsongen för Rossis del har varit stadigt stigande. Ju längre säsongen lidit, desto viktigare har han visat sig vara för Uddevalla.

Nyligen stod det klart att mästarlaget säkrat en ny semifinal, efter en totalseger med 14-3 mot Örebro SK Futsal.

– Det känns jättebra att ha gått vidare. Vi kommer in till den andra matchen med en 7-1-vinst från det första mötet. Då visste vi att de måste tugga framåt och vi kommer få till många kontringslägen. Vi får ändå till sju baljor även i det andra mötet, så offensiven tycker jag sitter klockrent nu, säger han.

Med en 7-1-ledning från bortamötet kan det för många lag bli svårt att fortsätta framåt, och kanske börjar man istället spela på resultatet. Det lyckades IFK motverka.

– Vi sa att vi går in med samma inställning som i bortamötet, och ingenting är klart förrän matchen är över. Det gäller att kriga hela vägen, säger Rossi som stod för två mål i den andra matchen:

– Två nya mål, och det känns som att formen sitter i nu.

LÄS ÄVEN: Malki har det viktigaste målet kvar: ”Vi ska hänga kvar”

Formen verkar vara på topp. Hur bra trivs du just nu med futsallivet i IFK Uddevalla?

– Det finns jättebra spelare i den här klubben och alla tar för sig, så det är fantastiskt kul att spela här då man får ut sin maximala potential.

– Alla pratar om att norra serien är sämre än södra, men vi har alltid varit ödmjuka och sagt att inget lag är sämre än det andra. Borås åkte ut till exempel och många tyckte att det var en stor skräll, men i mina ögon är Djurgården ett jättebra lag. Det gäller detsamma med de andra lagen som gick vidare.

Nu väntar Nacka Juniors i semifinal, där man börjar på bortaplan lördag kväll.

– Vi vet att de har spelskickliga spelare. Men vi tar en match i taget och spelar vårt spel så vet vi att målen kommer som vanligt, säger Rossi som vill se en förbättring på en specifik sak från kvartsfinalen:

– Vi måste vara lite mer hundra i hemjobbet. När vi ledde stort mot ÖSK blev det så att man inte tog de extra meterna hemåt. Det måste bli bättre till semifinalen.

LÄS OCKSÅ: Angelo Vega avslutade säsongen på värsta sätt: ”Aldrig haft så ont”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img