Daniella Chamoun: ”Vi måste förbereda oss mentalt och förstå vad som kommer krävas för en finalplats”

Futsalsäsongen börjar lida mot sitt slut men än är det inte riktigt avgjort. Det är nu det roliga börjar och nerverna börjar krypa fram ännu mer. Under helgen startar semifinalerna, både för herrarna och damerna. En som drömmer om att få vinna ett SM-Guld med sitt lag och få lyfta bucklan i skyn är Falcaos Daniella Chamoun.

Laget kunde enkelt ta sig vidare till en semifinal efter att ha vunnit med hela 8-1 hemma mot Vetlanda United i Botkyrkahallen inför cirka 100 åskådare. Nu väntar en semifinal mot en av fjolårets finalister. Rutinerade IFK Göteborg kommer att stå på andra sidan av planhalvan.

En som inte vet mycket om sina motståndare, men längtar till matchen och drömmen om att få vinna ett SM-guld är Daniella Chamoun, som till vardags spelar för Falcao Futsal Club.

– Jag kan säga att jag inte vet så mycket om IFK Göteborg, men har man tagit sig till ett slutspel samt en semifinal så är man ett bra lag i mina ögon. Det är även ett lag som spelade final i fjol och som har erfarenhet av ett slutspel. Vi måste fokusera på vårt spel och låta dem anpassa sig efter oss, berättar Daniella Chamoun för Futsalmagasinet.

Daniella fortsätter att berätta:

– Gör vi det vi ska samt litar på att vi ska spela final i år kommer det att gå vägen. I övrigt ska det bli en rolig match att spela mot ett bra lag. Jag ser fram emot en match med mycket bra spel från båda lagen samt fina kombinationer.

LÄS MER: Blåvitt laddade inför semifinalen mot Falcao

– Det kommer även krävas att alla i laget är förberedda mentalt för att vi ska kunna ta oss vidare till en final samt att jag själv, Nazanin (Vaseghpanah) och Susan (Kiryo) är väl förberedda. Att vi tre har en bra dag på jobbet. Den största pressen lägger jag på oss tre, en press vi gillar, berättar Daniella.

Det blev inget långt seriespel för damerna i Falcao, då två av lagen valde att dra sig ur serien. Det gör att man inte har haft så många matcher som man själv önskar. Dock känner sig laget som ett topplag och har höga förväntningar på sig själva inför semifinalen mot IFK Göteborg Futsal.

– Vi har inte haft tufft motstånd då vi har vunnit ganska klart de matcherna vi har spelat, men vi känner oss som ett topplag och har alltid höga förväntningar på oss själva. Vi siktar på att göra en bra säsong.

Hon tycker själv att hon inte har kommit upp i den nivån hon vill denna säsongen. Hon kräver mer av sig själv, men på slutet så har poängen börjat komma från lagets stjärna, Daniella Chamoun.

Jag kan väl inte säga att jag är nöjd med min egna säsong hittills, jag har höga krav på mig själv och jag vet att jag har mer att bevisa än vad jag har gjort hittills denna säsongen. Men i övrigt känner jag mig i bra form just nu, har gjort en hel del mål och assist mot slutet. Det viktigaste är att vi får igång ett bra spel tillsammans såsom vi har tränat under säsongen, berätta Daniella för Futsalmagasinet.

Semifinalen mot IFK Göteborg drar igång 15.00 i Botkyrkahallen.

LÄS ÄVEN: Målvaktstränaren: ”En dröm att vara här”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img