Futsaloraklet tippar semifinaler och kvalspel – och kritiserar slutspelsträdet

Då var kvartsfinaler och förkval färdigspelat.

Som både David Gerd och allas vår BW redan bloggat om så blev det storslam för norrserien mot söder som många inklusive dessa två haussat upp. Själv tippade jag också fördel för söderserien men vill påpeka att jag tippade Nacka till semifinal.

Nog pratat om detta. Det är nu bevisat att taktisk defensiv och hjärta slår om möjligt klass. Det enda i den diskussionen som jag inte begriper är hur alla trodde att Skoftebyn skulle vinna över ÖFC.

Som vanligt brukar jag skälla och så även denna gång.

När ska futsalen inse att om man vill tas på allvar så måste man agera därefter. BW tar upp det i sin blogg, och kan bara hålla med. Ge oss få skribenter och bloggare fri tillgång till alla sändningar. För all publicitet är bra publicitet, eller?

Nästa parodi är årets slutspelsträd.

För varför gäller inte Fifas och Uefas regler längre? Nej. Vi hittar på något eget så vi slipper skrällar, typ. Jag blir förbannad och tycker mycket synd om Djurgården. I min drömvärld så skulle det vara Örebroderby i semifinalen. Nu får Uddevalla vinstlotten och slipper ÖFC.

Och Djurgården som slagit ut på pappret det bästa laget får inte då fördelen att ta över dess plats i trädet, utan får i stället få på svart och vitt att ”ni är så dåliga så nu får ni möta nästa seriesegrare i nästa match”. Detta är för mig osportsligt och orättvist. Varför ska ett lag behöva möta två seriesegrare för att ta sig till final?

Rent moraliskt så är en final mellan ÖFC och Uddevalla kanske det logiska. Men varför ska det vara logiskt? Djurgården förtjänar att vara i semifinal och i ett derby mot Nacka hade det varit 50-50, det vill säga så som det borde ha varit.

Nu är det som det är. Hur går det då?

Ja, vi börjar med Djurgården mot ÖFC. Jag tippade tidigt ÖFC som mästare och mitt tips står kvar. Tyvärr så kommer inte Djurgården räcka till mot ett av Sveriges mest taktiskt skickligaste lag. Ett lag som också har dagar där det verkligen stämmer och spelartyper för många olika situationer. Ja, jag vet att jag sa 2-0 till Borås också men tror ÖFC faktiskt lyckas få Bergqvists boys på rygg.

Nacka mot Uddevalla. Tyvärr så fick inte Nacka sin ärliga chans till final. Här blir det 0-2 i matcher mot Sveriges bästa lag.

Uddevalla lekte med ÖSK och det kommer man inte göra mot Nacka. Men har mycket svårt att se hur Nacka ska få med sig mer än max ett kryss från denna matchserie.

Nu till SFL-kvalet.

Märsta-Hammarby: Kul med Stockholmsderby men allt annat än 0-2 i matcher är för mig otänkbart. Bajen hade lika gärna kunnat vara i slutspel så mardrömslottning för Märsta.

FC Diaspora-Halmstads BK: Helt klart den mest svårtippade matchserien. Halmstad tror jag dock tar hem det efter 1-1 i matcher.

Mellerud-Norrköping: Tyvärr är SFL-lagen för bra. Dock var Mellerud ett bra SFL-lag förra säsongen. Men Norrköping på hemmaplan fäller avgörandet så även här tar sig Norrköping hem ytterligare en kvalomgång. Dock betydligt tuffare här.

Strängnäs-Täfteå: Ja, här är Norrlandsfönstret öppet och tror inte Täfteå kommer stänga det igen. Många vill ha Täfteå i SFL och jag är övertygad om att det blir så. 0-2 i matcher till Umeå-lagets fördel.

Mina tips har ni här. Hur det går vet vi efter nästa helg.

Futsaloraklet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img