ÖFC levde upp till favoritskapet – vann med två bollar

Eriksdalshallen var laddade inför den första semifinalen mellan Djurgården och ÖFC, två lag som också mött varandra tidigare under säsongen. Djurgården som haft rejäla problem med sjukdom och skador hade för dagen tillbaka rutinerade Abgar Barsom.

Båda lagen öppnade som vanligt lågt och disciplinerat, med fart och fläkt i kontringarna. Det skulle vara ÖFC och Senad Berisha som öppnade målskyttet för dagen, genom ett skott som smet in mellan benen på Christopher Krounis.

Därefter skulle Djurgården äta sig in mer och mer i matchen, där bland annat Abgar Barsom stod för ett par fina passningar. Niklas Söderberg skulle också vara en spelare som utmärkte sig, då han ofta låg och lurade vid ÖFC:s libero.

Niklas Söderberg skulle också vara matchens andra målskytt, efter att ha tryckt in bollen bakom Dildar Caliskan. Efter målet fortsätter hemmalaget att forcera framåt, men man lyckas inte ta ledningen i matchen. Istället går båda lagen till halvtid med var sitt mål på kontot.

Andra halvlek började lite som första halvlek slutade, med ett Djurgården som var hungriga. Ett par inspel hade kunnat resultera i mål. Istället kom ÖFC, som många gånger förr, i en vass omställning med Adilson som placerar in andra bollen för bortalaget.

MISSA INTE: Rossi om framgången i Uddevalla

ÖFC började trycka på och skapa oro i Djurgårdens försvar, som också började dra på sig ett par frisparkar. Bland annat ett läge där Senad Berisha kliver fram och sätter sitt andra för dagen.

Efter att Djurgården fått ett par gula kort och frisparkar emot sig skulle istället ÖFC få mer och mer frisparkar emot sig. För att ge lite spänning i matchen kliver Petter Andersson i Djurgården fram, vänder från sin försvarare och placerar in bollen vid stolpen. Ett tema som verkar vara återkommande i matchen, alla verkade hitta målet vid stolpen.

Sex frisparkar och långstraff för Djurgården, ett ypperligt läge att kvittera matchen. Emil Gustavsson kliver fram men skjuter rakt på Dildar Caliskan som räddar bortalaget från ytterligare ett mål i baken.

Djurgården trycker därefter på för en kvittering, men kommer inte till de farliga lägena. ÖFC försvarar sig disciplinerat, samtidigt som Djurgården inte kommer till de farliga lägena. Jens Arrby kliver istället fram och gör 4-2 till ÖFC, som också blir slutresultatet.

Matchfakta

Slutspel

Djurgårdens IF – Örebro Futsal Club 2-4 (1-1)

Målskyttar, Djurgården: Niklas Söderberg, Petter Andersson

Mälskyttar, ÖFC: Senad Berisha 2, Adilson, Jens Arrby

LÄS ÄVEN: Oraklet tippar slutspel och kvalet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img