Hamzic femmålsskytt när Norrköping vann jämna kvalmatchen mot Mellerud

Under söndagseftermiddagen var det dags för kvalfutsal i Rådahallen i Mellerud. Hemmalaget Futsal Club Mellerud ställdes mot SFL-laget Norrköping Futsal Klubb. Det skulle bli en jämn och tät första match mellan lagen, som slutade med bortaseger 7-8.

En tung förlust för FC Mellerud på hemmaplan mot Norrköping i den första av två kvalmatcher till SFL. Efter att man har hämtat upp underläge till 7-7, gjorde gästerna 7-8 i matchens sista spark.

Lagen gick till pausvila med ett oavgjort resultat i paus. Mellerud hade haft ledningen med 2-1, men tappade till 2-3. Men lagets skyttekung Simon Schullström ville annat. Han stänkte upp bollen i nättaket, som betydde 3-3, som även blev halvtidsresultatet i Rådahallen.

LÄS ÄVEN: Lindhal klart för ännu en final

Matchen böljade fram och tillbaka, och kunde slutat hur som helst. En hel del misstag av Mellerud i den andra halveken straffade laget rejält, där bortalaget Norrköping kunde rycka ifrån. Bortsett från det var hemmalaget Mellerud vassa i sitt jokerspel där man kunde sätta hela tre mål.

En som var besviken och deppig efter förlustmatchen var Melleruds spelande tränare Valon Gashi.

– Det är som det är, säger Valon med en djup suck.

– Första halvleken spelade vi bra tycker jag och vi hade kontroll på det. I andra halveken är vi inte alls med i matchen. Vi tappar allt. Försvarspelet, passningsspelet och så vidare. Det var inte alls bra från vår sida. Det var med andra ord bedrövligt.

Valon Gashi fortsätter att berätta:

– Vi har en bra trupp med många bra spelare. Det är 40 minuter futsal kvar att spela, och vi har allt i våra egna händer. Vi ska åka upp till Norrköping nästa vecka och vända på detta, avslutar han.

Den avgörande matchen spelas nästa helg i Norrköping.

SFL-kval: Match 1 av 2

Futsal Club Mellerud-Norrköping Futsal Klubb 7-8 (3-3)

Målskyttar, Mellerud: Simon Schullström Jansson 2, Florijan Fejzulovic 2, Femija Selmanovic, Halid Zekovic, Valon Gashi

Målskyttar, Norrköping Futsal Klubb: Sanel Hamzic 5, Elmir Bajraktarevic 2, Alen Nailović

LÄS ÄVEN: Hammarby vann rond ett i SFL-kvalet