Intensiteten ska ta Lindahl till en ny final: ”De kommer att bjuda upp till kamp”

Under lördagen inleds damernas semifinal med Falcao FC som möter IFK Göteborg. Dagen efter så är det Lindahl FF:s tur att äntra planen i Täby Racketcenter. IFK Åkullsjön som vann sin kvartsfinal med klara 11-0 står för motståndet.

Lindahls tränare och starke man Benjamin Namini längtar till semifinalen. Han berättar att tjejerna har tränat klart inför matchen där teori och olika spelmoment har stått på agendan. Han är ödmjuk inför söndagens uppgift som han tror kommer att bli en tuff sådan.

– De kommer att bjuda upp till kamp rejält på söndag. Det är en SM-semifinal, man kommer inte dit på tur så vi är tokladdade och ödmjuka inför uppgiften, säger han och berättar vad han tror kommer att bli nycklarna i matchen.

– Det viktigaste blir att vi håller uppe intensiteten och aggressiviteten så den blir lika hög som mot Umeå IK, för när vi kommer upp i den nivån så är det väldigt jobbigt att möta oss, säger Namini som även trycker på att tjejerna ska vara sig själva med ett lugn i kroppen.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg är laddade inför mötet mot Falcao FC

Lindahl och Åkullsjön har sen tidigare mött varandra två gånger i SM-slutspelet där matcherna har spelats i Bollnäs och Umeå. Lindahl har vunnit matcherna med 5-2 och 8-3. Nu blir det ett tredje möte mellan lagen, som garanterat kommer att bli tuff.

– Vi vet ändå om vad de har ställt till det för oss. Vi har mött de två gånger och i första matchen ledde dem i halvtid med 1-0, och i andra matchen stod det 2-2 i halvtid. Sen har bägge matcherna sprungit iväg mot slutet, säger han och fortsätter.

– De var med i matchen väldigt länge vid både tillfällena.

Tror du att det blir liknande även denna gång?

– Jag tror att de kommer att ha en utgångsposition att kämpa ner oss, men jag ser gärna att vi avgör lite tidigare.

Några avslutande ord?

– Jag hoppas på en trevlig match och att publiken återigen kommer för det var en fantastisk trevlig atmosfär och jag hoppas vi kan underhålla minst lika mycket som vi gjorde mot Umeå.

Matchen mellan Lindahl FF och IFK Åkullsjön spelas klockan 15.45 på söndag. Spelplats är Täby Racketcenter.

LÄS ÄVEN: Se herrarnas semifinaler på Futsalmagasinet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img