Lindahl klara för ny final: ”Vi visar styrka och moral”

Under söndagen spelades den andra semifinalen i damernas SM-slutspel. Lindahl FF tog emot IFK Åkullsjön hemma i Täby Racketcenter och publiken som var på plats fick se en rysare. Matchen slutade 4-4 och gick till förlängning. Där kunde de svenska mästarinnorna ta sig i kragen och vinna efter att ha gjort två mål.

– Det var en häftig match. Vi visste att de skulle göra det svårt för oss. Vi har mött dem två år tidigare också och det var precis samma matchbild, dem leder i halvtid och vi försöker trycka sönder dem men de kommer igen gång på gång, säger Lindahls tränare Benjamin Namini till Futsalmagasinet efter matchen.

Han fortsätter.

– Tidigare har vi lyckats springa ifrån dem sista tio minuterna men det gör vi inte idag utan det krävs förlängning. Det betyder vilket bra jobb Åkullsjön har gjort.

LÄS ÄVEN: Umeå IK lovar att komma tillbaka starkare nästa säsong

Matchen inleddes bäst av Åkullsjön men Lindahl fick jobba sig in i den som i övrigt var väldigt svajig. Något som Namini menar på har sett ut i flera matcher.

– Det har varit så i många matcher att det tar lite tid för oss att trampa igång, när vi väl trampar igång så blir vi bättre väldigt snabbt. Jag är inte förvånad men jag är nöjd och vi spelade fint till slut, säger han och berättar om förlängningen som Lindahl till slut kunde gå vinnande ur.

– Vi visar moral och styrka att när de kommer ikapp så drar vi ifrån och sen håller vi undan. Stort cred till tjejerna, stark mentalitet att klara av det med tanke på att de kommer från underläge flera gånger och får positiv energi hela tiden.

Nu väntar en drömfinal mot Falcao FC, ett rivalmöte där Falcao är det enda laget som någonsin har besegrat Lindahl i en tävlingsmatch. Namini tar med sig vinnarmentaliteten från matchen och ser fram emot finalen.

– Vi tar med oss det som vi alltid lever på, att det aldrig tar slut. Vi krigar på hela järnet och det finns inget lag som besegrar oss med den vinnarmentalitet som vi har. Det kommer att bli en otroligt häftig match med ett extremt duktigt Falcao, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Falcao FC till final – efter straffavgörande

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img