Lilla Lindahl har blivit störst – nu jagar de sitt tredje SM-guld

0

Lindahl. Vad kan det vara för något? Vi hade vant oss vid konditorier, kvarg och mejeriprodukter med detta namn så det var garanterat många som ryckte på ögonbrynen när Lindahl FF nämndes i futsalsammanhang för första gången.

– Nystartade Lindahls Futsals Förening slår ut svenska mästarna Täby ur SM trots att Lindahls tre bästa spelare fått spelförbud av deras allsvenska klubbar. Det finns hopp för damfutsal, kunde vi läsa på Futsal.se:s Facebook-sida i januari 2016.

Lindahl FF hade precis vunnit sin grupp i det regionala kvalet efter att ha besegrat Dalhem IF med 12-0 och Täby FK med 7-5, men innan dess hade de vunnit serien Östra Svealand som endast bestod av tre lag. Därefter väntade slutspel som bestod av en grupp på tre lag. Denna grupp vann Lindahl också efter segrar mot IFK Åkullsjön med 5-2 och Hörnsjö IF med 5-0.

Nu väntade final four i Uddevalla och det var nu som den svenska publiken skulle få bekanta sig med Benjamin Namini och hans Lindahl FF som kom till semifinalen med en trupp på en målvakt och sex utespelare. Många var skeptiska till om de skulle orka med 40 minuter men tränaren Benjamin Namini var cool och använde uttrycket ”kvalité framför kvantitet” precis innan avspark.

Holmalunds IF som var motståndarna i semifinalen kunde besegras med 6-4 och i finalen som blev ett 08-derby så charmade Michelle Rojas Flores, Ida Hedstad och de andra i Lindahl när Sätra SK besegrades med 10-3. Guldet var bärgat.

LÄS ÄVEN: Falcao FC till final – efter straffavgörande

Under den andra säsongen så fortsatte de regerande svenska mästarinnorna att vinna men nu skulle de få möta sina största rivaler i nystartade Falcao FC. Redan i den första omgången i Östra Svealand så skulle det bli tuff kamp där Lindahl gick vinnande ur med 10-9. I den tredje omgången fick Falcao revansch och vann med 8-7 i en serie som Falcao sedan vann på målskillnad.

Lagen möttes sedan i SM-semifinalen som Lindahl vann med 5-4 och trilogin var över. I SM-finalen i Helsingborg som sändes av TV4-sport så kunde andra raka SM-guldet bärgas, där IFK Göteborg fick se sig besegrade efter 6-2. Michelle Rojas Flores som dagen innan hade blivit nekad cheeseburgare på väg ner till Helsingborg svarade med stänka in två baljor och därmed bli matchens lirare. Det blev garanterat segerburgare för henne.

Lindahl FF hade nu två SM-guld i prisskåpet men många visste fortfarande inte så mycket om den Stockholmsbaserade föreningen. Vid sidan om föreningsarbetet så hade den dåvarande juridikstudenten Benjamin Namini fått hjälp av sina studentkompisar Max Korsback och Fabian Lidåkra och brodern Jonathan Namini som studerade psykologi.

– Tillsammans har vi nu stark kompetens inom bolagsrätt, marknadsföring, IT och ekonomi samt ett hum om hur man bygger starka futsallag. Jag ser mycket fram emot vad vi tillsammans kommer kunna uträtta för föreningens framtid och jag måste säga att jag ser ljust på Lindahls framtid, kunde Namini säga i en exklusiv intervju till Futsalmagasinet.

Tanken fanns att ett herrlag med start i division 2 skulle startas upp och Lindahl skulle få Sollentuna som hemmabas, men efter att ha upplevt den verklighet som det är med hallbrist så flyttade Lindahl återigen. Denna gång blev det Täby och Täby racketcenter som blev plats för framtida segrar och för att få en bra start med invånarna så bjöds Täbyborna in för att få bekanta sig med den nya sporten. Herrlaget sattes på is.

Under sommaren åkte Benjamin Namini, Ida Hedstad, Pernilla Jansson och Mariama Jammeh tillsammans med Falcao FC ner till Spanien för att försvara de blågula färgerna i det inofficiella världsmästerskapet, som de sedan tog brons i.

LÄS ÄVEN: Lindahl FF till ny final – efter förlängning

Under Lindahls tredje säsong så lanserades även RFL som bestod av sju serier, där vinnarna samt den bästa tvåan går till slutspel. Lindahl hamnade i RFL Norra Svealand med Sätra SK som främsta konkurrent. Trots två hårda kamper mot Sätra så kunde Lindahl gå obesegrade genom serien med en målskillnad på 109-12.

I kvartsfinalen väntade Umeå IK med bland annat Malin Moström, Frida Östberg och Anna Sjöström Amcoff i en match där de gamla rävarna fick bästa tänkbara start efter att Sjöström Amcoff gett Umeå ledningen. Lindahl kunde sedan släppa nerverna och vinna den tuffa kampen som slutade 9-3. Namini har i efterhand sagt att det var en av deras tuffaste matcher någonsin.

I semifinalen mot IFK Åkullsjön så ville gästerna från den lilla norrländska bygden inte ge sig. Matchen slutade 4-4 och gick till förlängning där Lindahl sedan kunde vinna med 6-5.

Lindahl är alltså klara för sin tredje raka SM-final och de har endast förlorat en tävlingsmatch under dessa tre år så vad är hemligheten? Bra spelare är ett svar, men Namini har flera gånger tryckt på familjekänslan.

När Futsalmagasinet har besökt Lindahls hemmamatcher så har den känslan bekräftats men spelare som Malin Engdahl, Ida Hedstad och Frida Thilén har även visat upp andra egenskaper innan match som livsglädje vilket smittar av sig på planen. Att det är kul att sparka boll vet vi redan men dem ansiktsuttryck som flera av spelarna visar upp är obeskrivliga och helt klart en del av framgångssagan Lindahl FF.

I finalen som är på lördag väntar rivalen Falcao FC, en klubb som de har haft flera tuffa möten mot. Lita på att det blir ännu en episk kamp mellan dessa två lag.

Spelplats är Eriksdalshallen och avspark är klockan 19.30.

LÄS ÄVEN: Här spelas de första damlandskamperna