Smörgåsbord och evighetsmaskiner

0

Nu är det dags igen. Söndagskrönikan, som vanligt så sent som möjligt. Denna gång skrivs den i en bil ståendes i Spekeröd av alla ställen. Jag vet inte riktigt hur jag hamnade här, det var inte planen i alla fall.

Vilken vecka vi har haft. Visserligen kan man nog skala ner vecka till helg, men skit samma. Damfinalen. Både de semifinalerna jag sett och finalen har varit magiska i underhållning. Hoppas många tvivlade hade privilegiet att se Lindahl och Falcao göra upp om guldet. Falcao vann tillslut på förlängning, välförtjänt. Det gjorde man också inför förbundskapten Muffe.

Jag skulle mer eller mindre vilja påstå att han nu har ett smörgåsbord av spelare att välja mellan. Riktiga delikatesser som kan spela vacker futsal, det bådar gott för ett damlandslag. Särskilt när det finns flera föreningar som är riktiga pionjärer inom futsalen. Fantastiskt.

Uddevalla är klar för sin fjärde raka final. Grattis till dem och bra spelat.

När vi ändå är inne på mat-temat, vad äter Petrit Zhubi till frukost? En dubbelmacka bestående av Duracell-batterier och kärnbränsle? Först spelar han alltså 90 minuter fotboll, sedan åker han skyttel för att hinna med till Nacka borta. Samma gällde denna helg, där han spelade fotboll mot AIK under lördagen och futsal under söndagen. Det är bara att ge nobelpriset till föräldrarna Zhubi som skapat en liten evighetsmaskin.

Fredrik Söderqvist och Mido spelade också fotboll med Oddevold. Även de spelade båda matcherna mot Nacka. Stark moral på de killarna, att göra sitt yttersta för att hinna med futsalen också.

Jag vill även passa på att hylla Nacka. Vilken säsong man gjort. För tillfället har man en lång hemresa som säkerligen är deppig, men med lite tid kommer de vara stolta över vad man åstadkommit. De flesta som sett Nacka i kvart och semin är övertygade att laget bara har börjat. Man har något bra på gång och kan bli ännu bättre i framtiden. Kanske att de kan utmana om guldet nästa år?

De 14 lag som skall spela SFL är nu klart. Hammarby och Norrköping klarade att kvala sig kvar, i sällskap fick man Strängnäs och Halmstad. Det sistnämnda gjorde en formidabel returmatch mot Diaspora som länge såg ut att ha ena foten i SFL. Även Strängnäs har gjort en fin resa, en förening som är ung och har stora ambitioner. Dessvärre får Täfteå spendera ytterligare ett år i division 1. Till dem, och alla andra föreningar som inte nådde riktigt fram denna säsongen, vill jag tacka för era insatser och önska ett fortsatt lycka till. Jag hoppas att vi även får se er nästa år i futsalen.

Till sist, innan jag mjuknar alldeles för mycket måste jag vara lite arg också. Vad var det för kommentator man hade i damfinalen? Som inte kunde reglerna, kallade sporten för inomhusfotboll och försökte sig på expertanalyser där han inte hade en aning om vad han snackade om. Tråkigt i alla fall, jag trodde faktiskt mer om det hela. Men men, något skall det väl alltid finnas förbättringspotential för.

I alla fall, dags att börja rulla från Spekeröd mot Göteborg innan folk får för sig att ringa Missing People. En match i Uddevalla tar mer tid än man tar. Som alltid önskar jag er en fortsatt trevlig söndagskväll och en fantastisk ny vecka med nya möjligheter!