Utmaningar väntar Strängnäs: ”Handlar om att få rätt förutsättningar”

Strängnäs FC var inför säsongen nykomling i division 1 och lyckades med bedriften att vinna sin serie under debutåret framför förre SFL-klubben Söder Futsal. I kvalet till SFL fick Strängnäs möta en annan klubb med rutin från den högstaligan, nämligen Täfteå IK som sörmlänningarna kunde besegra i ett dubbelmöte med 6-5 och nu senast 4-1.

Nu blir det spel i SFL som till nästa säsong blir en serie. En tuff men härlig utmaning för Strängnäs.

– Vi har mycket jobb framför oss nu med förbundsmöte redan i helgen angående nästa säsong, men självklart är det här något som vi har jobbat efter och som sporrar oss till att höja det här ytterligen en nivå. Både organisationsmässigt, föreningsmässigt och spelarmässigt. Vi ser fram emot det, säger lagledaren Robin Rosenstam i en intervju till P4 Sörmland.

Nu väntar hårt arbete inför debutsäsongen i SFL nästa vinter.

–  Först och främst handlar det om att få rätt förutsättningar för att representera Strängnäs Kommun och Strängnäs Stad runt omkring i Sverige.

Han fortsätter.

– Vi kommer behöva sätta oss ner med kommunen och diskutera fram ett samarbete där man hittar lösningar på bästa sätt för att kunna utföra den elitsatsning som vi gör. Självklart behöver vi stöttning av både sponsorer och kommun med halltider och förutsättningar i hallen för att kunna bedriva elitverksamhet som vi gör.

LÄS ÄVEN: Oraklet hyllar de svenska mästarinnorna

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img