IFK UDDEVALLA BÄST I SVERIGE – KÖRDE ÖVER ÖFC

0
Foto: Krister Melin

Gamla Idrottshuset stod redo för sin första final, där ÖFC tog emot de regerande mästarna IFK Uddevalla. Det skulle bli en rafflande drabbning med fulla läktare och en underbar ljudkuliss.

Petrit Zhubi skulle blixtra till i inledningen av matchen, med ett vasst skott i ribban. Lika vasst skulle också Marcus Gerds räddning vara efter att Miran Abdulrahman frispelat Senad Berisha. Det sistnämnda var inför matchen oklar till spel, efter att han under uppvärmningen blivit utburen på bår med ett lindat knä.

Fixstjärnan Kristian Legiec, som gick till Uddevalla precis innan slutspel, skulle öppna finalen med ett riktigt konststycke. Efter att ha Dildar Caliskan motat förstaskottet är Legiec kallare än det vinterväder Sverige upplevt senaste veckan och chippar bollen med utsidan i krysset.

Heta känslor på planen gjorde också att temperaturen ökade i Idrottshuset, där också Uddevalla tillåts föra spelet. ÖFC visade på ett fint kontringsspel som skapade huvudbry för bortalaget. Uddevalla visade på att man scoutat sitt motstånd och satte hög press på Caliskan varje gång han fick bollen.

De båda målvakterna skulle få rejält att göra, där Caliskan användes i de flesta uppspelen. Istället för att ÖFC kvitterade skulle Uddevalla gå fram och utöka ledningen, efter att Mergim Berisha skjutit på bortre stolpen där Mido kan axla in bollen bakom en chanslös Dildar Caliskan.

Drömöppning för Uddevalla.

ÖFC skulle äta sig in mer och mer i matchen, vilket gjorde att Mikael Alfredsson kände sig manad att ta en timeout. Det skulle också ge resultat, då man visade upp ett bländande samspel som avslutades kliniskt av Petrit Zhubi.

Hemmalaget var desperata efter förändring och ville därför prova på lyckan med jokerspel. Dildar Caliskan klev därför upp i anfallet, och för första gången i matchen får också ÖFC ett etablerat spel. Efter ett avslut som tar på en Uddevallaspelare får man en hörna, där man schabblar med bollen och Robert Bagger kan lägga in bollen i öppen kasse. Dessutom i sin första bolltouch i sitt första byte. 4-0 till Uddevalla står sig också till pausvila.

ÖFC behövde ett större mirakel för att ta sig ikapp i andra, sett till spelbilden i första halvlek. Istället blev det ytterligare en mardrömsöppning när Granit Berisha kommer fri och sätter femman för Uddevalla. Tung, tung och återigen tung uppförsbacke för Örebrolaget.

Mido skulle stå för en fantastisk soloprestation, där han dribblar av halva Örebro och serverar Albert Hiseni som gör sexan, innan Robert Bagger nås av ett långt utkast från Marcus Gerd som betydde 7-0.

Fredrik Johnsson skulle därefter få ett tröstmål innan Robert Bagger sätter ett hattrick, tredje finalen i rad. En bedrift värd namnet. Han hinner också med att sätta sitt fjärde mål innan matchen är slut.

Matchfakta

Final

Örebro Futsal Club – IFK Uddevalla Futsal 1-10 (0-4)

Målskyttar, ÖFC: Fredrik Johnsson

Målskyttar, Uddevalla: Kristian Legiec, Mido, Petrit Zhubi, Robert Bagger 4, Granit Berisha, Albert Hiseni, Emilio Rossi