Legiec hintar om en fortsättning: ”Jag ska prata med Uddevalla”

Kristian Legiec är en av svensk futsals allra största stjärnor med en gedigen karriär som innefattar många landskamper, spel i italienska Serie B och ett SM-guld med Malmö City FC. Tidigare under säsongen valde Legiec att lämna Malmö som han också tränade, för IFK Uddevalla som jagade ett nytt SM-guld till prisskåpet.

Så blev det också efter att Uddevalla visat styrka i finalen där Örebro FC besegrades med hela 10-1.

– Underbart! Det är många i Sverige som inte har velat att vi ska vinna i år, tack vare att vi vann förra året och att jag kom in. Sen var det mycket hatare där ute men alla fick se att vi var överlägsna, sa Legiec till Futsalmagasinet efter prisutdelningen.

MISSA INTE: Se IFK Uddevallas guldfirande

Han öppnade också målskyttet och spräckte måltorkan som han har haft i sin nya klubb.

– Det var riktigt skönt. Jag sa till killarna att jag har inte gjort mål sedan jag kom till Uddevalla. Jag har spelat fram mycket men inte gjort mål, och så kom den i finalen och den var rätt så snygg, så det var skönt.

Trots att ett nytt guld är säkrat och det är firande som står på agendan så blickar Legiec framåt och öppnar silly season med att säga att han gärna ser sig i klubben kommande säsong.

– Det hoppas jag. Jag ska prata med Uddevalla nu efteråt och så ser vi hur det blir, men det ser bra ut och snart är det Champions League också. Det var därför jag kom hit, säger han och fortsätter:

– Jag trivs jättebra i laget. Bra spelare, ledare. Ja allting runtomkring så det är jättebra. Professionellt.

LÄS OCKSÅ: Deppigt i Örebro: ”Men jag är stolt över mitt lag”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img