Zhubi efter storsegern: ”Jag trodde inte att det skulle bli så här”

Glädjescenerna som utspelade sig i gamla Idrottshuset ville inte ta slut för IFK Uddevalla och dess tillresta supportrar efter 10-1-segern som gav klubben sitt andra raka SM-guld. Även Petrit Zhubi är överväldigad över segern och öser beröm över sina lagkamrater.

– Jag trodde inte att det skulle bli så här men fan vad bra IFK Uddevalla är, säger en mycket glad Zhubi till Futsalmagasinet efter prisutdelningen.

Han fortsätter.

– Vi snackar alltid att det ska stå 0-0 och vi gasar på och inte backar hem, men att det rinner iväg. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker att vi är fantastiskt bra.

Petrit Zhubi är inte bara en skicklig futsalspelare utan även en kugge på fotbollsplanen, vilket både han och IFK Uddevalla har fått kvitto på under slutspelet då han i första semifinalen mot Nacka Juniors fick spela både fotboll och futsal samma dag. Nu blir det mer fotboll men futsalsäsongen är inte helt över.

LÄS ÄVEN: Tobias Granberg är tillbaka med en rykande färsk krönika

– Det var skönt att det slutade bra med SM-guld men det är klart. Nu är futsalen över en liten stund, säger han och tillägger att det är landskamper om några veckor. Sen är det fotbolls som gäller till fullo.

– Nu är det fotbollsfokus men samtidigt börjar laddningen inför ett kval.

Kvalet Zhubi syftar på är Champions League-kvalet. IFK Uddevalla arrangerade förra säsongen det preliminära kvalet som Regensburg vann efter att ha besegrat Uddevalla i gruppfinalen. En erfarenhet som kommer att bli viktig inför nästa kvalförsök.

– Vi har fått lite erfarenhet sen förra gången. Vi behöver göra vissa justeringar och träna på ännu hårdare för vi ligger lite efter i Svensk futsal jämfört med övriga i Europa men samtidigt så är jag så imponerad av mina lagkamrater, avslutar han.

LÄS ÄVEN: Kristian Legiec hintar om en fortsättning i IFK Uddevalla

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img