ÅRETS SPELARE: Mathias Etéus

Stufs, stiftelsen för utveckling av futsal i Sverige, har tidigare under sluttampen av den här säsongen valt ut både årets tränare och årets domare.

LÄS MER: Han blev årets domare
LÄS MER: Han blev årets tränare

Nu står det klart vem som får ta emot det allra tyngsta priset, årets spelare. Valet har fallit på landslagsspelaren och IFK Göteborgs Mathias Etéus.

Motiveringen från Stufs:

”När Stufs väljer ut årets futsalspelare är viktigaste kriteriet att spelaren har visat hur futsal är hens första sport. I Sverige finns det massor med spelare vars kunskaper i futsal är väldigt höga men de har ofta missat träningspass eller match pga fotbollen. Därför var Mathias Etéus ett enkelt val då få spelare har futsal som första sport idag. Mathias är 100 procent futsalspelare. Hans comeback till futsalen efter skada i år har varit framgångsrik, där han bland annat åter fick inbjudan till landslaget. Mathias tänker och andas futsal, visar utåt hela tiden att det är hans sport och tog blåvitt till slutspel med sina mål och assist. Spelare som Mathias är svaret till Svensks futsals framtid och vi hoppas fler gör som Mathias trots att de stora pengarna finns inom fotbollen.”

Futsalmagasinet kontaktade Mathias Etéus, som naturligtvis var väldigt glad över utmärkelsen.

– Det känns bra givetvis. Prestationsmässigt under säsongen har det gått bra personligen även om vi åkte ut i kvartsfinalen, säger han.

Blev du överraskad när du fick beskedet?

– Det är en fin utmärkelse och det finns många spelare i Sverige som är bra, så det är klart kul att jag får utmärkelsen när laget inte tog sig längre i slutspelet.

Precis som de skriver i sin motivering har Etéus tagit sig tillbaka till den absoluta toppen igen som spelare i Sverige efter ett års frånvaro på grund av skada. Den inställningen att vilja spela futsal blandat med de fina prestationerna var säkerligen avgörande.

– Jag har haft en bra säsong, gjort många viktiga mål och presterat bra i landslaget. Dessutom har jag ett år bakom mig frånvarande från futsal och komma tillbaka och prestera på den nivån jag tycker att jag spelat på är en väldigt bra bedrift.

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img