KLART: Senad Berisha lämnar Örebro – nytt utlandsäventyr väntar

I somras var Senad Berisha i Thailand för att jaga drömmen om att bli proffs. En dröm som blev sann men efter kontroverser med Sisakets tränare så blev det en snabb återkomst till Sverige och Örebro FC som han lotsade till SM-final med silver som belöning.

Nu är Berisha återigen aktuell för spel utomlands och denna gång går blickarna mot balkan och Kosovo. Klubben det handlar om är FC Liburn som är regerande mästare i ligan. Just nu ligger de på en andraplacering. Äventyret börjar 5-6 april, det vill säga några dagar efter Sveriges dubbellandskamp mot Lettland.

– Futsalen i Kosovo ligger före den svenska, 62:a på världsrankningen där Sverige är på 77:e plats. Det är lite proffsigare och så där. Det ska bli fantastiskt, och det roliga är att de hållit koll på mig under säsongen och jag har pratat med klubbens president som bjudit in mig till provspel, säger Berisha till NA Sporten.

Senad föddes i Kosovo och hans familj bodde i huvudstaden Pristina men på grund av kriget fick familjen fly sitt hemland, detta innan han hade fyllt ett år. Han berättar att hans pappa dödades i kriget och att inga anhöriga finns kvar, liksom minnen. Nu ska nya minnen skapas på futsalplanen i landet som han föddes i.

– Mitt mål är att spela till mig ett kontrakt, men tyvärr får jag inte spela de återstående matcherna. Jag kan vara med först i ett slutspel, om jag gör ett bra provspel, säger han med en förhoppning om något mer.

– Sedan vore det fantastisk om det går så bra att jag kan komma tillbaka och spela en full säsong nästa vinter.

Han fortsätter:

– Min dröm är att spela utomlands, och att få komma tillbaka till hemlandet och göra det bäst av allt. Jag hoppas det blir annat än det det som hände i Thailand. Det blir en speciell känsla att få komma hem till landet jag föddes i.

LÄS ÄVEN: Berisha efter finalförlusten: ”Vi ska vara stolta”


MISSA INGENTING VIKTIGT – LADDA NED FUTSALMAGASINETS APP!

HÄR HITTAR DU DEN PÅ APPSTORE

HÄR HITTAR DU DEN PÅ GOOGLE PLAY

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img